8 aktualit týdne: Konec superhrdinů na Netflixu a velká pokračování

Foto: Lionsgate, Netflix, Disney

Donnie Yen a Christina Ricci opět při práci a pokračování úspěšných titulů.

Prequel Master & Commander

Foto: 20th Century Fox

Úspěšný film Master & Commander: Odvrácená strana světa s Russellem Crowem a Paulem Bettanym dostane prequel, a bude tedy vyprávět o mladém Kapitánu Aubreym. Na scénáři právě pracuje Patrick Nesse, který již má za sebou Chaos Walking či Volání netvora: Příběh života. Režisér se ale ještě hledá a premiéra také není stanovena.

Posila pro Johna Wicka 4

A není to nikdo jiný než Donnie Yen, legendární herec, kaskadér a mistr bojových umění. Po boku Keanua Reevese se krom Donnieho Yena objeví i zpěvačka Rina Sawayama. K režii se vrátí Chad Stahelski a scénář napsali Shay Hatten a Michael Finch.

Creed 3 našel soupeře

Zahraje si ho Jonathan Majors, kterého můžeme znát z filmů Nepřátelé, Bratrstvo pěti a HBO seriálu Lovecraftova země. Kromě třetího Creeda se také objeví v dalším pokračování Ant-Mana. Film bude tentokrát režírovat sám Michael B. Jordan, s návratem Stallona se už nepočítá.

Jupiter’s Legacy končí

Netflix se rozhodl nerealizovat druhou řadu Jupiter’s Legacy, jehož první série vyšla na obřích 200 miliónů dolarů. Místo toho chce natočit komiksovou adaptaci Supercrooks, přičemž děj bude zasazen do stejného univerza jako Jupiter’s Legacy.

Cruella dostane pokračování

A znovu na něm budou pracovat režisér Craig Gillespie a scenárista Tony McNamara. Ačkoli to ještě není potvrzeno, Emma Stone se pravděpodobně objeví jako Cruella i v sequelu. Producenty rozhodně přesvědčilo kladné přijetí nového filmu kritikou i diváky, který skóruje nejen v kinech, ale také na streamovací službě Disney+.

Tiché místo 3 má zelenou

Pokračování Tichého místa má za sebou úspěšný start, v prvním víkendu vydělalo bez mála o 30 miliónů dolarů více než zmíněná Cruella. Třetí film pro Paramount by měl natočit Jeff Nichols (Bahno z Mississippi), John Krasinski zůstane jen na producentské pozici.

Christina Ricci doplnila Matrix 4

Foto: Christina Ricci

Herečka z Addamsovy rodiny a Ospalé díry se zařadí mezi už tak hvězdný casting. V něm se samozřejmě objeví Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss, ale také Neil Patrick Harris, Jonathan Groff nebo Jada Pinkett Smith.

Další covidová pauza pro Mission Impossible 7

Foto: Paramount Pictures

Na place se opět objevil někdo nakažený covidem a Tom Cruise z toho určitě nemá radost. Natáčení se totiž musí pozastavit minimálně na 14 dní. Premiéra snímku je ale stále naplánována na 27. května 2022, přičemž se už počítá i s osmým dílem.

Pokračuj na přehled filmových aktualit z minulého týdne