9 aktualit týdne: Velké nákupy a malá překvapení

Foto: Warner Bros., TriStar Pictures

Nečekaná obsazení a další pokračování oblíbených franšíz.

Amazon koupil MGM

Nákup legendárního studia tak streamovací službě umožnil přístup ke spoustě známých značek, od Rockyho a RoboCopa až po Jamese Bonda. Bondovku Není čas zemřít bychom však měli vidět v kinech.

Nový Evil Dead má zelenou

Sam Raimi a Robert Tapert se vrátí k sérii, která je proslavila – hororovému nářezu Evil Dead, který natočí pro HBO Max. Jestli snímek uvidíme v kině, je otázka, jisté je zatím jen to, že filmu se už nezúčastní Bruce Campbell a děj se z chaty v lesích či dvora krále Artuše přesune do víru velkoměsta.

Bude Joker 2

Todd Phillips, scenárista a režisér prvního filmu, píše scénář k pokračování svého hitu o zrodu snad nejznámějšího komiksového padoucha. Zřejmě má pocit, že první film ještě neřekl vše.

Kdo si zahraje mladého Willyho Wonku?

Výstředního cukrovarného magnáta si v prequelu Karlíka a továrny na čokoládu zahraje Timothée Chalamet, známý z filmů Dej mi své jméno a Duna.

Kevin Spacey bude opět ve filmu

Foto: Netflix

Ať už k hercově aféře zaujímáte jakýkoli postoj, zpráva o jeho nové roli vás musela aspoň pobavit. Spacey si totiž v italském filmu L’uomo Che Disegno Dio v režii Franca Nera zahraje policistu, vyšetřujícího případ sexuálního obtěžování.

Aaron Taylor-Johnson je lovec Kraven

Foto: Marvel

Série Spider-Manových padouchů od Sony (Venom, Morbius) se rozroste o další postavu. Fanatického lovce Kravena si zahraje Aaron Taylor-Johnson, jenž si po Kick-Ass a Quicksilverovi z Avengers: Age of Ultron zahraje již třetí postavu ze superhrdinského komiksu.

Spielberg obsadil rodinu

Foto: Paramount Pictures

Nejnovější film Stevena Spielberga, inspirovaný jeho vlastním dospíváním, už má klíčové herce. Rodiče hlavního hrdiny si zahrají Michelle Williams a Paul Dano, Seth Rogen ztvární postavu na základě režisérova oblíbeného strýce. Samotného mladého režiséra si zahraje Gabriel LaBelle.

Další spin-off Hry o trůny ve výrobě

Na seriálu 10 000 Ships se podílí Amanda Segel, scenáristka seriálu Lovci zločinců.

Armáda mrtvých je hit

Druhý zombie film Zacka Snydera má rozporuplné reakce, nicméně se umístil mezi 10nejsledovanějšími filmy Netflixu všech dob. Gratulujeme.