10 seriálů podobných Luciferovi, které má Netflix s češtinou

Foto: Netflix

Fanoušci Lucifera mají za sebou konečně závěr páté série, a už teď netrpělivě vyhlíží, kdy Netflix oznámí příchod té šesté. Čekání si mohou zpříjemnit u dalších seriálů podobného ražení, které Netflix nabízí alespoň s českými titulky. Celkem jsme našli na českém Netflixu desítku jemu podobných seriálů. Mexické Diablero, komiksový Gotham a Jessicu Jones, Fincherův Mindhunter nebo Sherlocka se skvělým Benedictem Cumberbatchem.

Černá listina

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. James Spader za ztvárnění záporáka Raymonda Reddingtona získal dvě nominace na Zlaté glóby.

Diablero

Když se ve velkém městě ztratí mladá dívka, zoufalý kněz se spojí s lovcem démonů a jeho nesourodou bandou, aby se vydali na nadpozemskou misi za jejím nalezením. Mexický seriál přirovnávaný ke Constantinovi.

Gotham

Dlouho předtím, než se stane komisařem, se policejní zelenáč James Gordon postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna. Seriálový prequel k Batmanovi.

Jessica Jones

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell’s Kitchen ublíží ještě někomu. Superhrdinská sága získala společně s cenou Emmy taky ocenění Peabody Award 2015 za zajímavé postavy a příběh.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

Dva agenti FBI se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlali ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. Cameron Britton získal za ztvárnění role Edmunda Kempera v tomto seriálu Davida Finchera a Charlize Theron cenu Emmy.

Řád

Student chce pomstít smrt své matky, a tak přísahá věrnost tajnému řádu. Rázem se ocitá uprostřed války mezi vlkodlaky a bytostmi, které se neštítí černé magie. Hororový seriál od tvůrců Continuum a Ghost Wars.

Sabrinina děsivá dobrodružství

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. V seriálové adaptaci hororového komiksu Roberta Aguirre-Sacasy (Riverdale) září Kiernan Shipka (Šílenci z Manhattanu).

Sherlock

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. Díl Ohavná nevěsta z třetí řady, která byla původně vysílána jako televizní film, vyhrál dvě ceny Emmy.

Titans

Batmanův bývalý parťák Dick Grayson opouští jejich vzájemnou spolupráci a setkává se se skupinkou mladých hrdinů, kteří zoufale potřebují správného učitele. Komiksové překvapení, které se zatím dočkalo dvou řad.

Umbrella Academy

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. Seriál nominovaný na cenu Emmy s Elliotem Pagem a Mary J. Blige podle komiksu Gerarda Waye oceněného Eisnerovou cenou.