23 novinek z Netflixu a HBO, které můžete vidět o víkendu

Foto: Netflix, Bontonfilm, Netflix

S novinkami na dvou nejoblíbenějších streamech se v týdnu roztrhnul pytel. Netflix uvedl očekávaný komiksový seriál Sweet Tooth: Chlapec s parožím, českou pohádku Princezna zakletá v čase a hned několik zajímavých dokumentů, nejen o historickém přistání Apolla 11 na Měsíci. Výborné dokumenty se ale objevily také na HBO GO. To přidalo hned trojici starších titulů od režiséra Víta Klusáka (tvůrce hitu V síti), první dva Shreky nebo bláznivou komedii s Jimem Carreym Já, mé druhé já a Irena.

Apollo 11

Dokument o historickém přistání mise Apollo 11 na Měsíci v roce 1969, který díky nově nalezeným záznamům a zvukovým nahrávkám nabízí detailní pohled do jejího zákulisí. (Netflix)

Austrálie

Foto: 20th Century Fox

Výpravný film vizionářského režiséra Baze Luhrmanna přináší epické a romantické dobrodružství, které se odehrává v Austrálii na pokraji druhé světové války. (HBO GO)

Český sen

Je pár minut před desátou dopolední a na parkovišti v pražských Letňanech se tlačí více jak 3000 nedočkavých lidí. Celovečerní film o hypermarketu, který nebyl. (HBO GO)

Člověk: Svět uvnitř – 1. řada

Tenhle poučný dokumentární seriál o fungování lidského těla kombinuje poznatky špičkové vědy s poutavými osobními příběhy. (Netflix)

Horizont poznání

Sledujte vědce, jak se snaží pořídit první snímky černé díry a pochopit, co vlastně zachycuje. Kolik toho o vesmíru ještě nevíme? (Netflix)

Jak se stát bohem na Floridě – 1. řada

Kurážná zaměstnankyně akvaparku Krystal Stubbsová stoupá v hierarchii FAM – sekty a výnosného pyramidového podvodu, který kdysi ožebračil její rodinu. (Netflix)

Já, mé druhé já a Irena

Foto: 20th Century Fox

Charlie je mírný, tvrdě pracující, vždy vstřícný, oddaný a milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti a když mu náhodou dojdou léky… seznamte se s Hankem. (HBO GO)

Na pohodu – 2. řada

Standupová komička Mae Martin se snaží zorientovat v novém vášnivém a složitém vztahu se svojí přítelkyní George a zároveň se potýká s úskalími střízlivosti. (Netflix)

Největší z Čechů

Když režisér nedostane grant na svůj životní projekt, přijme coby východisko z nouze nabídku agentury Dobrý den z Pelhřimova. (HBO GO)

Planeta Česko

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! (HBO GO)

Pravidla lži

Foto: Bontonfilm

Dvanáct lidí, kteří se nechali dobrovolně zavřít na statku na Šumavě. Dobrovolně se zřekli svobody. Manuálně pracují a navzájem si pomáhají překročit svou minulost. (HBO GO)

Princezna zakletá v čase

Jestli chce zachránit svoje království, musí princezna porazit mocnou čarodějnici a prolomit kletbu, která ji uvěznila čase. (Netflix)

Prolomit hranice: Naše planeta je věda

David Attenborough a vědec Johan Rockström zkoumají rozvrat biodiverzity na planetě Zemi a hledají způsob, jak odvrátit krizi. (Netflix)

Rodina je základ státu

Když vám hoří půda pod nohama, není nad rodinný výlet. (HBO GO)

Shrek, Shrek 2

Shrek, zelený obr s tykadly mimozemšťanů, žije sice docela sám, ale šťastně ve svém domku na samotě u lesa až do chvíle, kdy je doslova přepaden nekonečným zástupem známých i méně známých pohádkových postaviček. (HBO GO)

Schmitke

Film s lehkým komediálním nadhledem nabízí mix napínavé detektivní zápletky s místy až dokumentárně realistickým pohledem na dnešní Sudety. (HBO GO)

StartUp – 3 řady

Parta podnikatelů se spojí se zkorumpovaným agentem FBI a gangem z Miami, aby společně vyprali ukradené peníze přes novou kryptoměnu. (Netflix)

Svět podle Daliborka

filmový portrét autentického českého neonacisty z Prostějova, kterého štáb Víta Klusáka sledoval po dobu dvou let. (HBO GO)

Sweet Tooth: Chlapec s parožím – 1. řada

Roztomilý kluk, co je napůl člověk a napůl jelen, se s mrzutým chlápkem, který ho vzal pod křídla, vydává hledat nový začátek v nebezpečném postapokalyptickém světě. (Netflix)

The Bronze

Popudlivá gymnastka kdysi na olympiádě získala bronzovou medaili a v rodném městě svůj věhlas bezostyšně zneužívá. Změní se to, když začne trénovat jednu nadějnou holku. (Netflix)

Tři vteřiny

Zátah protidrogové jednotky sice dopadl špatně, ale informátor FBI musí ve vězení dál dělat na tom, aby rozbil zločinecký gang. (Netflix)

Vše pro dobro světa a Nošovic

Portrét vesnice ve slezském regionu, ve které – jak místní říkají – přistálo UFO v podobě kilometrové stříbřité továrny: korejská automobilka Hyundai. (HBO GO)

Xtreme

V tomhle svižném thrilleru plném akce spojí bývalý nájemný zabiják síly se svojí sestrou a problémovým teenagerem, aby se pomstil svému nevlastnímu bratrovi. (Netflix)

Pokračuj na přehled novinek (nejen) z Netflixu a HBO minulého týdne