Teaser na Stranger Things 4: Šifra pro fanoušky?

Foto: Netflix

Úspěšný retro hororový seriál společnosti Netflix se hlásí s teaserem k připravované čtvrté sérii. Nebezpečí, kterému budou hrdinové muset čelit, má být jejich doposud největší životní zkouškou… Znamená to konec Stranger Things?

Seriál Stranger Things (2016 – 2021) na sebe strhl pozornost jak diváků, tak i kritiků svou impozantní atmosférou hororově laděných osmdesátých let v Americe s patřičnými odkazy na díla Stephena Kinga. Parta dětí potýkající se s nadpřirozenými jevy a tajnými experimenty se objeví i ve čtvrté sezóně, kterou opět připravují bratři Dufferové. Podivnosti, kterým budou muset hrdinové čelit, nás údajně zavedou do jiného státu, jak je patrné z podtitulkové scény u závěrečné epizody třetí série. Oficiální oznámení „Už nejsme v Hawkinsu“, které Netflix vydalo v září 2019, na tento fakt znovu upozornilo a první teaser, který se objevil loni v únoru, změnu prostředí definitivně potvrdil.

Nově zveřejněný teaser zase nahlodává mnoha indiciemi a odhaluje, že se krom do jiné země také podíváme hlouběji do minulosti jedné z hlavních postav. V kombinaci s přesunutím děje z městečka Hawkins se tak automaticky nabízí otázka, zda velké zvraty v připravované sérii neznačí konec seriálu. Tvůrci ovšem v srpnu v rozhovoru pro The Hollywood Reporter oznámili, že čtvrtá řada poslední nebude.

Premiéra nové řady Stranger Things pravděpodobně proběhne v září 2021, zatím však není nic potvrzeno.

Foto: Netflix