8 aktualit týdne: Názvy nových marvelovek a konkurence Netflixu

Foto: Marvel, Lionsgate

Nová kampaň Paramountu, fotky k House of the Dragons nebo hledání režiséra černého Supermana. 8 nejdůležitějších novinek, které minulý týden přinesl svět filmu.

Superman hledá režiséra a herce

Foto: DC Comics

Před dvěma měsíci jsme v přehledu aktualit zmínili, že DC Comics chystá film o postavě Calvina Ellise, tedy o Supermanovi černé pleti. Warneři uvažovali o tom, že na post režiséra usedne J.J. Abrams, který film produkuje. To ale zamítli a momentálně hledají režiséra taktéž černé pleti. Stále se hledá herec hlavní role, ovšem zvažován je Michael B. Jordan, známý například z Black Panthera nebo z letošní noviny Tom Clancy: Bez výčitek.

Našla se nová Rudá Sonja

Foto: Marvel

Nové filmové zpracování Rudé Sonji se již může chlubit hlavní představitelkou, stala se jí Hannah John-Kamen, kterou jsme mohli vidět ve snímcích Ready Player One: Hra začíná nebo v Ant-man a Wasp. V prvním zpracování Rudé Sjonji ji ztvárnila Brigitte Nielsen.

První ohlasy na Rozhněvaného muže

Nový snímek Guye Ritchieho Rozhněvaný muž měl ve Spojených státech premiéru už 7. května. Na zahraničních filmových webech se objevují recenze, které jsou ve většině případů kladné. My se tak můžeme těšit na jeho uvedení, které u nás proběhne až 1. července.

Paramount Plus chce konkurovat Netflixu

Foto: Paramount Plus

Nová streamovací služba Paramountu příští rok přistoupí na podobnou strategii, se kterou vyrukoval Netflix už dávno – každý týden zpřístupní nový původní film. Tomu navíc bude předcházet značné rozšíření nabídky titulů, které jsou na Paramountu Plus dostupné. Z dřívější tisícovky se počet dostupných snímků, seriálů a dalšího obsahu během zbytku tohoto roku zvýší na 2500.

Nové fotky k House of the Dragons

Foto: HBO
Foto: HBO
Foto: HBO

HBO se před nedávnem pochlubilo novými fotkami z House of the Dragons, spin-offu legendárního seriálu Hry o trůny. Na nich se objevili hlavní postavy, které ztvární Matt Smith, Emma D’arcy, Steve Toussaint a další. Seriál by měl mít premiéru v roce 2022.

Nové marvelovky dostaly název

Pokračování Black Panthera dostalo podtitul Wakanda Forever a dvojka Captain Marvel bude jednoduše The Marvels. V něm se také objeví postava Ms. Marvel, kterou poprvé ve stejnojmenném seriálu ztvární mladá Iman Vellani. Další informace o Ms. Marvel najdete v přehledu budoucích seriálů od Marvelu.

Tvůrci Westworldu připravují další seriál

Lisa Joy a Jonathan Nolan, bratr Christophera Nolana, pracují na novém seriálu Unknown. Bude se jednat o psychologický horor, který bude zpřístupněn na Amazon Prime. Ke zmíněné dvojici tvůrců se také přidají Craig MacNeil a Clay Chapman, kteří stojí za hororem The Boy z roku 2015.

Sci-fi Toma Hankse míří na Apple TV+

Snímek Finch, režiséra Miguela Sapochnika a v hlavní roli s Tomem Hanksem měl být za normálních okolností uveden do kin společností Universal. Společnost Apple se ale před nedávnem s Universalem dohodlo, že snímek zpřístupní na jejich streamovací službě Apple TV+. Bude se tak jednat o již třetí snímek s Tomem Hanksem, který Apple uvede na svou platformu. Snímek bude mít premiéru 21. října tohoto roku.

Pokračuj na přehled aktualit ze světa filmu z minulého týdne