7 aktualit týdne: Jaké jsou ohlasy na Snyderův zombie opus?

Foto: Televize Seznam, Netflix, Lionsgate

K tomu kritika Zlatých glóbů, třetí řada Lajny nebo obsazení Indiany Jonese.

První ohlasy na Armádu mrtvých

Recenzenti byli v zásadě spokojení, protože film je zábavnou akční jízdou, nicméně pokud jste alergičtí na Snyderův typický rukopis (zpomalovačky, neúměrná stopáž), měli byste se filmu vyhnout obloukem.

Kdo se objeví v druhém díle Na nože?

V pokračování výborné detektivní komedie se kromě Davea Bautisty objeví také Edward Norton a Janelle Monáe.

Tvůrci filmové Jump Street 21 chystají pandemický thriller

Phil Lord a Chris Miller jsou známí spíše jako komediální tvůrci, jejich příští film The Premonition jde ale do trochu ostřejších vod. Snímek má mapovat začátky pandemie koronaviru a soustředit se na lidi, kteří před virem varovali jako první. Tónem má prý film připomínat snímek Všichni prezidentovi muži.

První ohlasy na Spirálu strachu

Spin-off Saw se podle recenzentů moc nepovedl. Především jim vadí nedotaženost některých témat a komediální vsuvky Chrise Rocka, které se ke zbytku filmu moc nehodí.

Zlaté glóby čelí kritice

Foto: AP

V porotě totiž nemají zastoupeny žádné etnické menšiny, zároveň někteří z porotců udržují trochu těsnější vztahy se zástupci některých studií, jejichž filmy protěžují a celkově panuje podezření, že nehrají úplně fér. Kritika vyústila v odmítání vysílání přenosu ze strany televize NBC. K negativním hlasům se připojil i Tom Cruise, jenž vrátil své tři glóby za filmy Jerry Maguire, Magnólie a Narozen 4. července.

Pátý Indiana Jones nabírá posily

K zestárlému drsňáckému archeologovi se přidává Boyd Holbrook a Shaunette Reneé Wilson známá ze seriálů Doktoři nebo Miliardy.

Dva české seriály čeká třetí řada

Konkrétně jde o Případy 1. oddělení, jehož hrdinové se nyní budou potýkat s technologickým vývojem policejní práce, a komediální seriál Lajna, jež se nyní kromě Seznamu bude vysílat i na TV Joj. Gratulujeme!

Pokračuj na přehled aktualit z minulého týdne