Kde sledovat dokument 13 minut online

Foto: Hypermarket Film

13 minut je nový celovečerní dokument režiséra Víta Klusáka (V síti), který lze sledovat online. Film měl televizní premiéru 10. června, aktuálně je dostupný zdarma na iVysílání České televize.

Nový dokumentární snímek Víta Klusáka (dříve V síti, Svět podle daliborka) 13 minut vychází z jednoduché a o to účinnější úvahy: Nikdo z nás by se nechtěl stát viníkem závažné dopravní nehody. Nikdo z nás by nechtěl na vlastní kůži zažít okamžiky blížící se – a přitom úplně zbytečné smrti. Nikdo z nás by nechtěl do konce života žít s vědomím, že jsme někomu blízkému, či naopak úplně neznámému, sebrali život. Prostřednictvím pěti viníků tak snímek vypráví příběhy řidičů, kteří si výše uvedeným prošli a stále procházejí. Řidičů, kteří našli odvahu svou vinu přetavit do vzkazu, který se tak stává nejen nástrojem prevence.

Již řadu let si můžeme prostřednictvím aplikace nebo webové stránky prohlédnout archiv naší veřejnoprávní televize známý jako iVysílání. K dispozici jsou záznamy pořadů, seriály nebo televizní filmy. Služba České televize je naprosto zdarma.

Foto: Hypermarket Film