9 aktualit týdne: Spidey na Netlixu a pokračování Prciček

Foto: Paramount, Universal, Lionsgate

Sony uzavřelo smlouvu s Netflixem, akční filmy Toma Cruise nabírají zpoždění a hned několik možných návratů.

Spider-Man a Uncharted na Netflixu

Sony Pictures jako jediné z velkých Hollywoodských studií dosud nemá vlastní streamovací platformu. Z toho důvodu studio uzavřelo na několik let dopředu smlouvu s Netflixem. Všechny nové filmy tak budou několik týdnů po uvedení do kin ke zhlédnutí na Netflixu, a některé zde dokonce budou mít premiéru. Nový Spider-Man, UnchartedMorbius, druhý Venom, či sequel Paralelních světů jsou namátkou právě ty filmy, které si budou moci diváci na zmíněné platformě užít.

Další Prcičky na obzoru?

Populární filmová série Prci, prci, prcičky (v originále American Pie) by se měla dočkat další části s původní sestavou. Naznačila to před pár dny v rozhovoru herečka Tara Reid, která si ve všech částech hlavní série zahrála jednu z titulních postav – Vicky. Herečka uvedla že už četla scénář a jedná se prý o jeden z nejlepších příběhů v sérii. Natáčení má začít celkem brzy, produkci prý blokují nabité programy herců. Poslední film se „starou sestavou“ spatřil světlo světa v roce 2012 a jednalo se o velmi příjemné překvapení s lehce nostalgickou notou. Tak snad se zadaří i tentokrát…

Top Gun: Maverick a Mission: Impossible 7 se odkládají

V Paramount Pictures odsunuli vydání svých nejočekávanějších filmů. Sequel kultovního akčňáku Top Gun: Maverick se tak namísto léta podívá do kin až v listopadu 2021, sedmá Mission: Impossible rovněž s Tomem Cruisem v hlavní roli vrazí do kin až v květnu 2022. Což zároveň posouvá i osmičku, která má datum premiéry stanoveno na léto roku 2023. Paramount pak také překvapil oznámením nového Star Treku, který by měl rovněž být zveřejněn v roce 2023.

Postradatelní neřekli poslední slovo

Akční série s ikonickými matadory žánru zřejmě ještě nevydala poslední dech. Sylvester Stallone by měl mít prázdné okno, jelikož nebude točit dalšího Creeda. Otázkou je, zda vzhledem k sestupné tendenci jednotlivých částí je o co stát.

John Williams složí hudbu pro pátého Indyho

A nejen to! Obsazení posledního dobrodružství Indiany Jonese s tváří Harrisona Forda totiž obohatila herečka Phoebe Waller-Bridge. Tu mohou diváci znát zejména ze seriálu Potvora. O režii filmu se postará James Mangold (Le Mans ’66, Logan: Wolverine) a jak už jsme zmínili výše – o soundtrack se postará legendární skladatel John Williams. Natáčení by mělo začít brzy. Snímek má zatím stanovenou premiéru na 29. červenec 2022.

Pracuje se na Saw 10

Ano, desátá část hororové série dostala zelenou, zatímco ještě čekáme na uvedení snímku Spirála strachu: Saw pokračuje. Saw 10 má produkovat James Wan, který se coby výkonný producent podílel na všech dílech od prvního, který i režíroval. Zatímco Spirála slibuje nový, svěží přístup k látce, Saw 10 pojede ve starých známých kolejích. Fanoušci si tak rozhodně přijdou na své…

Natočí Sam Raimi čtvrtého Spider-Mana?

Sam Raimi je zpět u Marvelu a momentálně v rámci MCU pracuje na druhém Doctoru Strangeovi. Spekuluje se o tom, že by mohl přivést zpátky Spideyho s tváří Tobeyho Maguirea a následně natočit čtvrtou část série. Bylo by to v rámci rozpínajícího se multiversa rozhodně zajímavé…

Začalo natáčení Black Adama

https://www.instagram.com/p/CNeQwh8F498/

Po dlouhém čekání a animovaném teaseru se fanouškům Shazamova antagonisty ze stáje DC konečně dostalo satisfakce. Představitel titulní role Dwayne Johnson sdílel fotku z natáčení.

Tomorrow War dorazí na Amazon

Foto: Prime Video

Sci-fi akčňák s Chrisem Prattem v hlavní roli uvidíme na Amazonu. Ten za práva na distribuci a uvedení filmu na své platformě zaplatil pěkných 200 miliónů dolarů. O režii filmu se postaral Chris McKay. V dalších rolích se objeví Yvonne Strahovski a J.K. Simmons. Film bude ke zhlédnutí už v červenci. Tomorrow War pojednává o cestovatelích v čase z roku 2051, kteří se vrací do současnosti se zprávou, že budoucí svět prohrává válku s mimozemšťany.

Pokračuj na přehled aktualit ze světa filmu z minulého týdne