8 aktualit týdne: Sequely, remaky a restarty

Foto: Warner Bros., Netflix, Lionsgate

Pokračování skvělé detektivky, nový film Svěrákových a návrat animovaného kultu.

Pokračování krimi Na nože

Výtečná detektivka Riana Johnsona se dočká hned dvou pokračování, v nichž se vrátí svérázný detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig). Scénář opět napíše Rian Johnson. Produkce se tentokrát ujímá Netflix, takže si vynalézavé detektivní orgie bohužel neužijeme v kinech.

Betlémské světlo Svěrákových

Jan a Zdeněk Svěrákovi chystají další společný projekt, adaptaci knih Povídky a Nové povídky Zdeňka Svěráka. Hlavní postavou bude spisovatel, jemuž začnou do života zasahovat postavy z jeho vlastní tvorby.

Cary Fukunaga a Tokyo Ghost

Foto: Image Comics

Režisér Temného případu a poslední bondovky Není čas zemřít se pustí do adaptace cyberpunkového komiksu Tokyo Ghost. Jeho hlavní postavy jsou dva detektivové z Los Angeles, které zavede jejich práce do Tokia – posledního místa na světě, které nepropadlo kyberpunkové kultuře.

Russell Crowe v Thorovi 4

Foto: Warner Bros.

Australský herec si v chystané marvelovce zahraje zatím neznámou postavu. Ve filmu se můžeme těšit také na Christiana Baleho coby hlavního padoucha Gorra.

DC ruší filmové projekty

Foto: Warner Bros.

Zatím není jasné, nakolik se studia nechají vydírat šílenými fanoušky k obnově Snyderverse, už teď je ale jasné, že dva plánované filmy neuvidíme. Konkrétně hororový spin-off Aquamana  Trench a Nové bohy, což mělo pojednávat o vzestupu nového pantheonu. Oficiálním důvodem pro zastavení Trench je vytížení tvůrce Jamese Wana, jenž připravuje další dobrodružství Aquamana. Noví bohové, zachycující epickou válku mezi titulními bohy a zlovolným Darkseidem, údajně překročili rámec jednoho celovečerního filmu a studio úplně neví, co s nimi.

Sputnik dostane americký remake

Chválený ruský sci-fi horor se dočká americké adaptace. Produkovat ji bude Matt Reeves, režisér Cloverfieldu, posledních dvou Planet opic nebo zatím ještě neviděného nového Batmana.

Natáčení druhé řady Zaklínače je u konce

A fanoušci se můžou radovat, protože v ní sehraje zásadní roli Divoký hon. skupina válečníků z jiné dimenze, která má prostor především ve videohrách.

Hromkočky se vrátí

Foto: Warner Bros.

Adam Wingard se po souboji Godzilly a Konga vrhne na další kultovní značku. Připraví filmovou  adaptaci animovaného seriálu z osmdesátých let s názvem Hromkočky (ThunderCats), o kočičích humanoidech ze vzdálené planety, kteří musí uprchnout a usídlit se na jiné vzdálené planetě. Adaptaci na nové prostředí jim však komplikuje padouch vázaný na staroegyptskou mytologii. Seriál kombinoval prvky sci-fi a fantasy a svým významem se řadí mezi Masters of the Universe (He-Man, She-Ra) a Želvy ninja. Výsledný film by měl navázat na estetiku osmdesátých let.

Pokračuj na přehled aktualit minulého týdne