29 novinek (nejen) na Netflixu, které můžete vidět o víkendu

Foto: Focus Features, Warner Bros., Netflix

Filmové a seriálové tipy na víkend ovládla široká nabídka novinek z Netflixu. Právě na něm přistála řada oceňovaných filmů a Netflix originálů, mezi kterými nejvíce vyčnívají nové série. Výborně hodnocená britská kriminálka Had nebo druhá řada Hořké chuti sedmikrásek by rozhodně neměly uniknout naší pozornosti. Americká HBO Max konečně uvedla jeden z největších filmů roku, bitvu století Godzilla vs. Kong, česká verze HBO GO pro změnu čtvrtou řadu oblíbeného seriálu Fargo, kompletní trilogii Nolanova Batman nebo mrazivý dokument Modli se, poslouchej, zabíjej.

Amy

Intimní pohled na životní cestu Amy Winehouse od charismatické mladé holky po hvězdu s velkými problémy. Vzácné domácí záběry a rozhovory s jejími nejbližšími. (Netflix)

Až do nebes

Ángel, mechanik z madridského předměstí, se zamiluje do Estrelly. Jenže pak se zaplete se zločinci a dostane se do hledáčku houževnatého detektiva. (Netflix)

Betonový kovboj

Vzpurný teenager má strávit léto s otcem, o kterém už dlouho nic moc neví. Mezi černošskými kovboji z Filadelfie ale najde velkou rodinu, co vždycky drží při sobě. (Netflix)

Diego Maradona

Na trávníku zářil jako jeden z nejlepších fotbalistů vůbec. Jak ale ukazuje tenhle dokument, mimo hřiště byl život Diega Maradony mnohem temnější. (Netflix)

Děsivá setkání – 2. řada

Lekačky a srandovní odhalení na skryté kameře, ve které se skuteční lidé stávají hvězdami ve svém vlastním hororu. (Netflix)

Dora a ztracené město

Mladá energická průzkumnice se s kamarády vydá do džungle hledat rodiče, kteří zmizeli při pátrání po starověkém zlatém městě. (Netflix)

Fargo – 4. řada

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City 50. let minulého století. Ve městě proti sobě stojí dva kriminální syndikáty, jeden italský, druhý afroamerický. Aby upevnili mírové soužití, vymění si mafiánští bossové své syny. (HBO GO)

Godzilla vs. Kong

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. (HBO Max)

Had – nová minisérie

V 70. letech si nelítostný vrah Charles Sobhraj na oblíbené „stezce hipíků“ cíleně vybírá oběti mezi cestovateli, kteří objevují jižní Asii. Podle děsivé skutečnosti. (Netflix)

Hodinářův učeň

Aby si mohl vzít dceru mistra hodináře, musí se mladý učeň Urban vypravit do světa a najít bájné hodinky, které umí předpovídat smrt. (Netflix)

Hořká chuť sedmikrásek – 2. řada

Policistka vyšetřující zmizení mladé dívky v pevně semknutém galicijském městečku odhaluje tajemství spjatá i s její vlastní těžkou minulostí. (Netflix)

Jak vycvičit draka 3

Škyťák s Bezzubkou narazí na zakleté stvoření a vydají se hledat legendární dračí ráj. Stihnou to ale dřív, než je najde zlý lovec Kruťas? (Netflix)

Madam Claude

V Paříži šedesátých let žije vlivná madam Claude, která má pod palcem nejenom svět prostituce. Na scénu ale dorazí bohatá mladá žena, která může všechno změnit. (Netflix)

Made for Love – 1. řada

Po 10letech v příšerném manželství, technologickým miliardářem, se rozhodla utéct. Při svém útěku ale trpí zvláštními příhodami, a nakonec zjistí, že má v hlavě čip. (HBO Max)

Mládí

V alpských lázních se sejdou dva slavní staří přátelé, oba osmdesátníci na sklonku umělecké kariéry, a debatují o smrti, lásce a kreativitě. (Netflix)

Modli se, poslouchej, zabíjej

V mrazivě chladné noci v lednu 2004 zaznělo v ospalé švédské vesnici Knutby několik výstřelů. Byla zde zavražděna mladá žena a její soused utrpěl četná střelná zranění. Celý svět tehdy obrátil pozornost k tamní uzavřené náboženské komunitě. (HBO GO)

Nechte ho jít

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Další společný film Kevina Costnera a Diane Lane (oba Muž z oceli). (O2TV, Google Play)

Obnošené příběhy – nová minisérie

V tomhle vtipném a dojemném dokumentárním seriálu se obyčejní lidé podělí o svoje fascinující i potrhlé příběhy o kouscích oblečení, které jsou pro ně důležité. (Netflix)

Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon

U farmy Mossy Bottom ztroskotala roztomilá mimozemšťanka a vyvolala tím úplně šílenství. Shaun se stádem se jí rychle snaží pomoct dostat se zpátky domů. (Netflix)

Parazit

Mazaní členové nemajetné rodiny se jeden po druhém vetřou jako služebnictvo do domácnosti zámožného páru, který žije v blažené nevědomosti bohatých. (Netflix)

Paterson

Spolehlivý a pečlivý Paterson řídí autobus v New Jersey, píše básně a domů se vrací k milující, i když trochu zvláštní manželce. Co všechno zažije během jednoho týdne? (Netflix)

Rapeři z Comptonu

Ulice kalifornského Comptonu bývaly jedním z nejnebezpečnějších míst v Americe. Právě tady se narodila pětice kluků, kteří odsud dokázali vypadnout. (Netflix)

Ronaldo

14 měsíců pod drobnohledem kamer v soukromí i na fotbalovém trávníku v prvním oficiálním autorizovaném filmu o jedné z nejslavnějších postav fotbalu. (Netflix)

Řekni prostě ano

Lotte je nevyléčitelná romantička, ale šlamastyka se svatbou snů a zasnoubení její sobecké sestry jí obrátí život vzhůru nohama. (Netflix)

Slunovrat

Žena, která prožila velkou tragédii, odjede s přítelem a jeho kolegy ze školy do idylické švédské vesnice. Zdání ale klame a celý výlet se hodně rychle zvrtne. (Netflix)

Temný rytíř (kompletní trilogie)

Jako malý chlapec je Bruce svědkem násilné smrti rodičů, kterou si trpce vyčítá. V dospělosti je ovládán vztekem a touhou po pomstě. (HBO GO)

Tohle není hra

Dokument, který se otevřeně zabývá našim napjatým a složitým vztahem k počítačovým hrám z pohledu vášnivých hráčů i jejich znepokojených rodičů. (Netflix)

Zítra bude líp

Libor Podmol natáčí svoji cestu z pozice neznámého nadějného jezdce až k titulu mistra světa ve freestyle motokrosu. (Netflix)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne