7 aktualit týdne: Další odklady filmů a nová Bláznivá střela

Bohužel ne všechny zprávy jsou dobré.

Zemřel Larry King

Populární moderátor, jenž se v branži pohyboval od roku 1957, zemřel 23. ledna 2021 s těžkým průběhem covidu-19. Larrymu Kingovi, vlastním jménem Lawrence Harvey Ziegler, bylo 87 let.

Christopher Nolan se možná rozejde s Warnery

Nebo tím aspoň vyhrožuje. Nolan je velkým příznivcem promítání v kinech, a na jeho filmech je to sakra znát. Takže když studio WB přišlo s uváděním filmů souběžně na streamovacích platformách, začal tvůrce mluvit o dohodě s jiným studiem. Zůstane věrný studiu, u kterého strávil celou svou kariéru, nebo se upne k jedinému zbylému gigantovi na trhu?

Nominace Českých lvů

Česká filmová a televizní akademie zveřejnila nominace 28. ročníku cen Český lev. Celkem 190 akademiků rozhodovalo o 87 filmových počinech minulého roku. Nejvíce nominací nakonec získaly snímky Krajina ve stínu (15), Havel (14) a Šarlatán (14). Cenu filmových fanoušků, o které rozhodli uživatelé ČSFD, si odnesl dokumentární snímek V síti.

Filmy se opět odkládají

Je již nepřekvapivou tradicí, že na některé filmy si počkáme déle, než jsme mysleli. Tento týden bylo ohlášeno zpoždění například bondovky Není čas zemřít (na 8. října 2021), kvazi marvelovky Morbius (na rok 2022), akčňáku Kingsman: První mise (na 20. srpna 2021), postapokalyptického Tichého místa (na 17. září 2020), akčního thrilleru Nikdo (na 2. dubna 2021), Krotitelé duchů: Odkaz (na 11. listopadu 2021) a herní adaptace Uncharted (na 11. února 2022).

Nová Bláznivá střela?

Seth MacFarlane, tvůrce filmů s Tedem, Griffinových a The Orville, chystá remake kultovní parodie Bláznivá střela. Do hlavní role se chystá obsadit Liama Neesona. Není jednoduché si Neesona představit v botách specifického komika Leslieho Nielsena. Už se mu před lety podařilo přestoupit ze škatulky mentorů do škatulky postarších drsňáků, uvidíme, jestli teď na pár let zase uvízne v komediálních rolích.

Netflix koupil animák od Sony

Snímek The Mitchells vs. The Machines se přejmenoval na Connected a měl jít do kin pod hlavičkou Sony. Snímek ale koupil Netflix, který jej přejmenoval zpět a hodlá jej uvést na své platformě. Film pojednává o odcizené rodině, kterou se otec pokusí stmelit pomocí výletu. V té chvíli se ale vzbouří technologie po celém světě a rodina se v nastalé apokalypse musí naučit táhnout za jeden provaz.

Willy Wonka dostane vlastní film

Už nějaký čas se o tom mluví, a teď to začíná nabírat větší obrysy. Karlík a továrna na čokoládu dostane prequel, v němž se podíváme do mládí excentrického Willyho Wonky. Zatím není jasné, kdo by ho měl hrát, ale určitě už to nebude Johnny Depp.

Pokračuj na přehled aktualit minulého týdne