7 aktualit týdne: Captain America se vrátí a fantasy ve stylu Pottera

S čím se vytasil svět filmu v uplynulém týdnu?

Chris Evans se vrátí jako Captain America!

Ačkoli ve filmu Avengers: Endgame dal první Avenger MCU sbohem (spolu s Tonym Starkem s tváří Roberta Downeyho Jr.), nyní to vypadá, že se s Capem v podání Chrise Evanse ještě setkáme. Se zprávou prve přišel magazín Deadline. Smlouva je prý na stole, zatím není nic potvrzené. Má se za to, že nepůjde o plnohodnotný návrat, ale spíše epizodnější role podobné účinkování Iron Mana ve filmu Spider-Man: Homecoming.

Ben Affleck natočí fantasy

S Batmanem to nevyšlo, tak snad v docela jiném žánru. Ben Affleck, který je rozhodně výborným režisérem a scénáristou, neměl v posledních letech zrovna nejsnazší období. Nejen v rámci herecké kariéry, ale i v osobním životě. Nyní to vypadá, že se mu blýská na lepší časy. Má totiž nakopnout novou fantasy sérii, točenou pro Disneyho dle knihy Strážce ztracených měst.

Co připravuje Darren Aronofsky

Známý umělecky založený režisér (Requiem za sen, matka!) chystá nový projekt, ve kterém ztvární hlavní roli Brendan Fraser. Půjde o divadelní adaptaci s názvem The Whale. Jedná se o příběh obézního muže, který se po dlouhém odloučení snaží shledat se svou rodinou.

Galaxy Quest dostane pokračování

Oblíbená komedie, která se z parodie na Star Trek stala tak trochu samostatným kultem, dostane sequel. Potvrdil to představitel jedné z hlavních rolí v původním filmu – Tim Allen. Ten uvedl, že pokračování má výborný scénář, který ovšem musel být upraven po úmrtí Alana Rickmana v roce 2016, ten totiž v původním filmu ztvárnil druhou hlavní roli.

Režisér Ex Machiny natočí horor

Alex Garland stojící za oceňovaným psychologickým sci-fi Ex Machina, chystá horor. Ten má být zasazený do Velké Británie a půjde o nízkorozpočtový projekt.

HBO Max nastínila program

HBO Max drží krok s Netflixem a v krátkém teaseru představuje své nejočekávanější pecky. Služba, která by měla v polovině roku 2021 dorazit také do Česka, sází hlavně na blockbustery studia Warner Bros., které na streamu uvede současně s jejich kino premiérou. Na co se můžeme těšit?

David O. Russell chystá hvězdnou podívanou

Režisér snímků jako Terapie láskou či Fighter svůj chystaný projekt zatím drží v tajnosti. Neví se o něm takřka nic. Co však rozhodně naláká a stojí za pozornost, je obsazení. Figurují v něm totiž taková jména, jako ve filmu, kdysi přezdívaném Amsterdam, se objeví například Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Rami Malek, Zoe Saldana, Robert De Niro, Timothy Olyphant, Michael Shannon, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Andrea Riseborough a Matthias Schoenaerts. A to už je víc než slušný potenciál minimálně na jednoho dva Oscary…