15 skvělých britských komedií na Netflixu

Netflix nabízí z každého soudku něco. Naprázdno nevyjdou ani milovníci britského humoru, ačkoliv současná nabídka filmů z Velké Británie není nijak ohromující. Najdeme v ní ale kultovní Monty Python (bohužel bez češtiny), oblíbenou Bridget Jonesovou nebo skvělou sci-fi komedii od režiséra Lásky nebeské, Lásky čas. Tohle jsou nejlepší britské komedie na Netflixu k dnešnímu dni.

Deník Bridget Jonesové

Chytře podaný příběh pouti Bridget Jones od aférky s šéfem k nalezení pravé lásky přináší skvělou sondu do ženské mysli.

Jak na věc

Moderní, nezodpovědný Londýňan Will si vymyslí imaginárního syna a začne docházet na setkání samoživitelek, aby si zde našel dostupné ženy.

Johnny English

Jistý Francouz jde po korunních klenotech i po samotném trůnu, ale žádné obavy, neobyčejný tajný agent Johnny English na tom už pracuje.

Kouzelná chůva Nanny McPhee

Když chůva McPhee dorazí na Greenovic farmu, použije kouzla i disciplínu a pomůže vyčerpané paní domu s vedením domácnosti, zatímco její muž bojuje ve válce.

Lásky čas

Když se Tim dozví, že muži v jeho rodině dokážou cestovat časem a měnit vlastní život, rozhodne se vrátit do minulosti a získat ženu svých snů.

Monty Python a Svatý Grál

Jde o velmi neotřelé zpracování příběhu krále Artuše putujícího napříč Británií, aby kolem sebe nashromáždil nejlepší rytíře a Bůh mu zjevil, kde najít Svatý Grál. (bez češtiny)

Notting Hill

Náhoda svede dohromady ostýchavého majitele knihkupectví Williama Thackera a hollywoodskou hvězdu Annu Scott. Nepravděpodobný vztah může začít.

Ovečka Shaun ve filmu

Když farmář během návštěvy města ztratí paměť, mazaný Shaun ho se svojí partičkou spěchá zachránit. Jenže horlivý pracovník odchytové služby má jiné představy.

Paddington 2

Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. (bez češtiny)

Stan a Ollie

Legendární komici Laurel a Hardy cítí, že stárnou a ubývá jim diváků, a tak se vydávají na turné, aby si znova našli cestu ke svým příznivcům – a taky jeden k druhému.

U Konce světa

Partička kamarádů středního věku se vydává na pub crawl, jehož poslední zastávkou je hospoda Na konci světa – její název je však příznačnější, než by si kdo mohl myslet.

Velká vánoční jízda

V Santa Clausově super-tajné továrně na hračky vyšle pan Claus svého syna Arthura na velmi důležitou vánoční misi.

Vrtěti ženou

Koncem 19. století vymyslí mladý pokrokový lékař v Londýně nekonvenční řešení „hysterie“, která se jako lavina šíří mezi sexuálně frustrovanými Angličankami.

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

Specialisté na boj se škůdci Wallace a Gromit se setkávají s nenasytným monstrem, které ohrožuje každoroční zemědělskou soutěž.

Život Briana

Ve své době vyvolal Život Briana skandál kvůli neúctě k církvi, dnes zbyl velice zábavný snímek parodující příběh o Ježíši. (bez češtiny)