Warneři stěhují Dunu, Matrix 4 a další filmy na stream

Warner Bros. na HBO Max

Warneři jedou na jistotu. Jejich nejočekávanější hity budou kromě kinosálů také na HBO Max.

Protože stále není jisté, jak moc se diváci budou moci podívat do kin v roce 2021, rozhodlo se vedení Warner Bros. pro nakrmení vlka a zachování kozy. A byť koza může zůstat celá, kinaři budou nejspíš stále ve ztrátě. Warneři se totiž rozhodli postupovat stejně jako s Wonder Woman 1984; ta jde o Vánocích do kin, ale zároveň také na službu HBO Max. Stejný model nyní chystá pro všechny své tituly. Přesně tak.

Filmy od WB si odbydou klasickou premiéru v kinech, zároveň budou celý měsíc dostupné na streamovací službě HBO Max. Konkrétně se to týká těchto filmů:

Matrix 4
Duna
The Suicide Squad
V zajetí démonů 3
Godzilla vs. Kong
Mortal Kombat
Tom & Jerry
Space Jam: Nový začátek
The Little Things
Judas and the Black Messiah
Those Who Wish Me Dead
Život v Heights
Reminiscence
Zhoubné zlo
The Many Saints of Newark
King Richard
Cry Macho

Filmy budou na streamu v kvalitě 4K, u očekávaných kinohitů se dá navíc očekávat podpora Dolby Atmos, Dolby Vision a HDR 10. Je jasné, že kinaři příští rok nebudou zažívat šťastné časy a výrazná část návštěvníků a tím i tržeb ubude. Zároveň není třeba podléhat panice a očekávat soumrak kin jako takových. Osobně si na filmy jako Duna, Godzilla vs Kong či Matrix 4 zajdu raději do kina, protože podobné filmy s sebou nesou určitý estetický zážitek, a troufám si hádat, že v tom nebudu sám. Faktem zůstává, že nemůžeme čekat vzepětí kinoprůmyslu v nejbližší době.