Duna: Vítejte na planetě Arrakis. Velkolepá sci-fi má trailer

Režisér Denis Villeneuve se po dlouhých třech letech vrací na scénu, a to s velkolepou, hvězdně obsazenou adaptací Duny podle Franka Herberta. Trailer představuje nejočekávanější film zbytku tohoto roku.

Duna je nejznámější román amerického spisovatele Franka Herberta, vyprávějící o vesmírném Impériu a pouštní planetě Arrakis, zvané Duna, na níž se nachází melanž, vzácné koření, prodlužující lidský život a poskytující jeho uživateli mimořádné psychické schopnosti. Jedná se o kultovní dílo světové science fiction, které vyhrálo prestižní ceny.

Duna byla převedena na filmová plátna již v roce 1984, o což se zasloužil režisér David Lynch. Diváci ji mohou znát také z televizních obrazovek. V roce 2000 měl premiéru americký seriál Duna (natáčel se i na Barrandově s českými herci), o tři roky později pak Děti planety Duna, které se natáčely v Česku již kompletně. Nejnovější adaptaci má na starosti režisér Denis Villeneuve, autor skvělých Příchozích nebo pokračování Blade Runnera. Denis Villeneuve se také podílí na připravovaném seriálu Dune: The Sisterhood, který by měl na tento film navazovat.

V hlavních rolích snímku Duna se představí Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Zendaya, Oscar Isaac, Javier Bardem, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Jason Momoa a další. O hudbu k filmu se stará Hans Zimmer.

Dunu hrají v kinech od 17. prosince 2020.

Logo filmu Duna (2020). Zdroj: Warner Bros.