22 filmů a seriálů na Netflixu, které si můžete pustit o Vánocích

Vánoční nabídka filmů na Netflixu rozhodně neodpovídá svátečnímu období, které už klepe na dveře. Největší streamovací služba světa si pro letošní Vánoce připravila řadu novinek, vzhledem k jejich kvalitám, jsme ale většinu úspěšně ignorovali. Netflix v Česku nemá v obsahu ani největší vánoční klasiky ve stylu Sám doma či Vánočních prázdnin, přesto se nám podařilo vybrat hned dvaadvacet nejlepších filmů a seriálů, které si během svátků můžete pustit.

Anděl Páně

Anděl, který zkazí všechno, na co sáhne, je poslán na zem. Bude mít jediný den na to, aby se naučil, co znamená láska, odpuštění a obětavost. Jiří Strach natočil jednu z nejhezčích českých pohádek za posledních patnáct let.

Anděl Páně 2

Nespokojený anděl neuváženě utrhl jablko ze stromu Poznání a ještě mu spadlo na Zem. A teď ho musí se svým čertovským protějškem najít mezi smrtelníky. Pokračování úspěšné pohádky Jiřího Stracha, které svému předchůdci ostudu nedělá.

Dash & Lily

Cynik Dash a veselá Lily si ve vánočním New Yorku na různých místech předávají červený zápisník se vzkazy a výzvami. Protiklady se o Vánocích prostě přitahují! Austin Abrams (Euforie) a Midori Francis v romantickém seriálu pro náctileté natočeném podle populární knižní série.

Grinch

Grinch se rozhodne ukrást ve Kdovíkově Vánoce. Trocha laskavosti malé Cindy Lou a její rodiny ale možná obměkčí jeho srdce. Jim Carrey ztělesňuje postavu Dr. Seusse ve svátečním trháku, který se čtyři týdny udržel na předních příčkách.

Klaus

Sobecký pošťák se překvapivě skamarádí se samotářským výrobcem hraček. Do chladného, temného města to přinese tak potřebnou radost. Příběh nominovaný na Oscara od spoluautora filmů Já, padouch. Hrají Jason Schwartzman, J. K. Simmons a Rashida Jones.

Legendární parta

Santa, velikonoční zajíc, víla Zuběnka a další postavičky se snaží zastavit zloducha, který dětem na celém světě bere radost ze života, víru v dobro a dětské sny. Tomuhle příběhu nominovanému na Zlatý glóbus propůjčili hlasy Alec Baldwin, Jude Law a Hugh Jackman.

O Vánocích

Muzikant Bastian je úplně na dně, a navíc zápasí s předvánočním splínem. Na svátky se chystá domů, ale i tam už na něj čeká pár nemilých překvapení. Ve vánočním příběhu problematické maloměstské rodiny propojuje komik Luke Mockridge humor s dobrosrdečností.

Pan Jangle a vánoční dobrodružství

Veselého výrobce hraček kdysi zradil pomocník, kterému věřil. O spoustu let později mu ale do života vstoupí hodná a zvědavá vnučka a dá mu novou naději. Forest Whitaker, Keegan-Michael Key a Phylicia Rashad ve vánočním muzikálu.

Pat a Mat v zimě

Pat a Mat si poradí v každé nesnázi! S příchodem zimy se dvojka šikulů pustí do vánoční výzdoby, výroby dárků a stavění sněhové sauny. Třináctidílný seriál, jehož představitelé baví diváky už několik generací.

Pat a Mat: Zimní radovánky

Vypořádat se s mimořádnou sněhovou nadílkou nebo pověsit na dům vánoční osvětlení, to pro tyhle dva šikuly není žádný problém. Celovečerní dobrodružství nejslavnějších kutilů z televizních obrazovek.

Peklo s princeznou

Král Leopold se snaží pomoci dceři vyhnout se manželství s neschopným princem, a proto tvrdí, že se jí dvoří sám Lucifer. Následuje čertovská panika. Pohádka z dílny Miloslava Šmídmajera (Probudím se včera).

Pelíšky

Dospívající syn horlivého aparátčíka se po uši zamiluje do dcery antikomunisty. Píše se rok 1967 a pražské jaro je za rohem. Humorný příběh o dospívání získal tři České lvy. Jiří Kodet si odnesl cenu pro nejlepšího herce v hlavní roli.

Sedmero krkavců

Pekařova dcera se vydá vysvobodit sourozence z utajovaného rodinného prokletí. Na cestě za svým posláním se ale zamiluje do nesmělého prince. Místy i temná pohádka od Alice Nellis podle Boženy Němcové.

S tebou mě baví svět

Tři muži se těší na chatu na každoroční pánskou jízdu. Tentokrát je ale manželky přesvědčí, aby s sebou vzali i děti. Nejlepší česká komedie 20. století nesmí na tomto seznamu chybět.

Sváteční rande

Dva nezadaní už mají po krk toho, že jsou na svátky vždycky sami, a tak uzavřou dohodu a na všech oslavách v roce si navzájem dělají doprovod. Pak ale přeskočí jiskra. Emma Roberts (American Horror Story) a Luke Bracey (Bod zlomu) v romantické komedii o tom, jak vyzrát na svátky.

Tři bratři

Tři bratři se vydávají na cestu, každý do svojí pohádky. Plní úkoly, nacházejí lásku a hlavně si při tom hodně zpívají. Další pohádka vzešlá ze spolupráce Jana a Zdeňka Svěrákových.

Tři oříšky pro Popelku

Ve známém převyprávění klasické pohádky padne Popelka, dívka milující zvířata a přírodu, do oka vzácnému princi – jenže v cestě jim stojí temná zákoutí lidské povahy. Klasika, která o Vánocích nesmí chybět.

Vánoce u našich

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla. V téhle vánoční romantické komedii září Ida Elise Broch a Felix Sandman. Druhé řady se diváci dočkají již 18. prosince.

Vánoční kronika

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. V tomto filmu od tvůrců komedie Sám doma a prvních tří dílů Harryho Pottera ztvárnil hlavní roli Kurt Russell.

Vánoční kronika: druhá část

Kate, která od minula trochu povyrostla, špatně snáší nového přítele svojí mámy. Rozhodne se proto utéct a octne se na severním pólu, kde se zlý elf chystá zrušit Vánoce. Kurt Russell a Goldie Hawn jako Santa Claus a paní Clausová v akčním pokračování úspěšné komedie od Chrise Columbuse.

Velká vánoční jízda

V Santa Clausově super-tajné továrně na hračky vyšle pan Claus svého syna Arthura na velmi důležitou vánoční misi. Své hlasy tomuto hřejivému vánočnímu příběhu propůjčili James McAvoy, Hugh Laurie, Eva Longoria a Joan Cusack.

Zase Vánoce

Táta od rodiny se zasekne v časové smyčce a musí pořád dokola slavit Vánoce, i když je naprosto nesnáší. Aspoň konečně zjistí, na čem v životě opravdu záleží. V tomhle milém příběhu hrají komik Leandro Hassum (Till Luck Do Us Part), Elisa Pinheiro a Danielle Winits.

Pokračuj na nejlepší české pohádky na Netflixu nebo na nejlepší animáky s českým dabingem na Netflixu