11 filmových novinek, které můžete vidět o víkendu

Týden se s týdnem sešel a přinášíme další přehled nejlepších filmových a seriálových tipů na víkend. Novinkou týdne se bez debat stává Nolanův Tenet, který konečně dorazil na stream i s českým dabingem. Skvěle hodnocené tituly ale nabízí také Netflix. Ten uvedl poslední film Chedwicka Bosemana nebo chválený španělský seriál od tvůrců Elity. HBO nezůstalo pozadu a mezi novinkami nabízí gorilu Ivana nebo českou premiéru napínavého hororu.

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

Stárnoucí druid si hledá mladého nástupce, kterému by svěřil recept na kouzelný lektvar. Na ten si ale brousí zuby i jeho úhlavní nepřítel. Dobrodružný animák nominovaný na cenu César v kategorii Nejlepší animovaný film. (Netflix)

Binec, který po tobě zůstává

Nová učitelka na střední nemůže přestat myslet na podezřelou smrt, ke které došlo před třemi týdny, a začíná se bát o život. Film podle knihy Carlose Montera (Elita) s Inmou Cuestou, Bárbarou Lennie a Arónem Piperem. (Netflix)

Ivan je jen jeden

Adaptace cenami ověnčené knihy o velmi zvláštní gorile, film „Ivan je jen jeden“ z produkce studia Disney je nezapomenutelným příběhem o kráse přátelství, síle vizualizace a důležitosti místa, které nazýváme domovem. (HBO GO)

Ma Rainey – matka blues

V roce 1927 se v nahrávacím studiu v Chicagu se svojí kapelou sešla zpěvačka blues Ma Rainey, která si nikdy nenechala nic líbit, a atmosféra tam brzy pořádně zhoustla. Adaptace hry Augusta Wilsona s Chadwickem Bosemanem a držitelkou Oscara Violou Davis v roli proslulé Matky blues. (Netflix)

Rozparovač

Koncem 70. let se britské policii dlouho nedaří odhalit, natož pak dopadnout sériového vraha, který se po celém světě proslavil jako Yorkshirský rozparovač. (Netflix)

Sladký domove!

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. Thriller, ve kterém Song Kang (Love Alarm) čelí nebezpečným příšerám na každém rohu. Podle slavného online komiksu. (Netflix)

Start-Up

Mladí korejští podnikatelé, kteří by svoje sny rádi proměnili v realitu, bojují o úspěch i lásku v nemilosrdném světě špičkových technologií. Romantická komedie s Bae Suzy a Nam Joo-hyukem, kteří spojili síly s tvůrci seriálu While You Were Sleeping. (Netflix)

Tenet

Hlavní zbraní hrdiny akčního sci-fi spektáklu filmového vizionáře Christophera Nolana je jediné slovo – TENET. V temném světě mezinárodní špionáže bojuje o záchranu celého světa. Vydává se na extrémně komplikovanou misi, ve které pro časoprostor neplatí pravidla, tak jak je známe. (O2TV)

The Expanse – 5. řada

Děj se odehrává ve (přibližně) 250–350 let vzdálené budoucnosti ve sluneční soustavě. Policejní detektiv Joe Miller (Thomas Jane), narozený na trpasličí planetě Ceres, se snaží najít ztracenou Julii Mao (Florence Faivre). (Amazon Prime)

Vánoce u našich – 2. řada

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla. V téhle vánoční romantické komedii Per-Olava Sørensena (Tekutý písek) září Ida Elise Broch a Felix Sandman. (Netflix)

Vidím tě

Životem rodiny Harperových otřese nevěra. Když pocit viny začne narušovat Jackieino duševní zdraví, v jejich domě se objeví nevysvětlitelné zlé síly a jejich synek Connor (Judah Lewis) se ocitne ve smrtelném nebezpečí. (HBO GO)

Pokračuj na filmové a seriálové tipy na minulý víkend