10 aktualit minulého týdne: Rozšířené Star Wars a seriálový Vetřelec

A také minimálně tři Spider-Mani.

Půlnoční nebe zatím neoslňuje

Ambiciózní sci-fi, v níž se George Clooney na zničené Zemi pokouší varovat astronauty před návratem, zatím příliš nadšených ohlasů nesklidil. Na kritických serverech dosahuje průměrných hodnocení, a celkově se zdá, že film se snaží o epičtější příběh, než tvůrci zvládnou. Uvidíme den před Vánoci.

Disneyho velké plány

U Disneyho se dost rozjeli. Masivně se rozroste svět Star Wars, protože k seriálovému Obi-Wanu Kenobimu se přidá hrané seriálové dobrodružství Ahsoky Tano, film Rogue Squadron i špionážní Andor. Když je řeč o Kenobim, nejen Ewan McGregor se vrací k této postavě. V seriálu bude vystupovat i Darth Vader se zamaskovanou tváří Haydena Christensena. Kromě Star Wars ale Disney plánuje také seriál ze světa Vetřelce, jenž se bude odehrávat v blízké budoucnosti na Zemi. Zaštítit jej má Noah Hawley (Fargo, Legion).

K oznámením se přidává i fakt, že vznikne pátý a poslední film o Indianu Jonesovi. Sami tvůrci poukazují na fakt, že Indy se během svého filmového života vyvíjí, takže nový film nemusí být tolik orientovaný na akci. Což dává smysl, protože Harrisonu Fordovi už je 87 let a rvačku na rozjetém tanku by dnes absolvoval hodně… složitě.

Na prezentaci, kde Disney všechny tyto věci oznámil, také proběhla prezentace několika trailerů – přiblížil v nich děj Lokiho, zajímavé WandaVision i akčňáku Falcon a Winter Soldier.

Jeden Spider-Man nestačí

Není to tak dávno, co se prsili chystaným Flashem, v němž se Affleckův Batman setká s Batmanem Michaela Keatona. Nehledě na minisérii CW, kde se střetli Supermani z vesmírů Arrowverse, Smallville a Donnerova/Singerova Supermana. Marvel chystá třetí dobrodružství pavoučího muže, a Tom Holland v tom tentokrát nebude sám. Svou účast v roli alternativních Peterů Parkerů potvrdili Tobey Maguire a Andrew Garfield. Stejně tak se vrátí Jamie Foxx jako Electro a Alfred Molina jako Dr. Octopus. Hollandova Spider-Mana doprovodí Zendaya jako jeho současná láska MJ, ale ani ostatní pavouci nezůstanou pozadu – ve filmu se objeví Emma Stone jako Gwen Stacy z Garfieldova pojetí a Kirsten Dunst coby Maguirova Mary-Jane. Obsazení doplní i Benedict Cumberbatch jako Doctor Strange, takže se dá předpokládat, že nejmocnější kouzelník na světě zřejmě otevře bránu do multivesmíru. Vrátit by se také měl Charlie Cox v roli Daredevila známého z Netflixu.

Na Netflixu klid nebude

Pod hlavičkou Netflixu vznikne již třetí adaptace románu Ericha M. Remarqueho Na západní frontě klid. Spisovatel v něm zúročuje své zážitky ze zákopů první světové války. Poprvé byl román zfilmován v roce 1930 s výsledkem dvou Oscarů, podruhé pro televizi v roce 1979, což vyneslo tvůrcům Zlatý Glóbus. Třetí film zrežíruje Edward Berger a v jedné z hlavních rolí se objeví Daniel Brühl.

Kdo je nový filmový drsňák? Nikdo.

Bob Ondekirk, známý ze spin-offu Perníkového táty Volejte Saulovi, se v traileru na film Nikdo představí jako manžel, otec a nijak zvlášť zajímavý muž, jenž se během noční návštěvy zlodějů nezachová zrovna hrdinsky. Konstantně popouzen nově nabytým despektem vlastní rodiny a okolí, rozhodne se smutný hrdina vzepřít a vypustit ze sebe zvíře. A to dost dravé a nebezpečné zvíře, protože náš protagonista je ve skutečnosti špičkový zabiják na penzi, který se skrývá. A protože jeho poslední akce vzbudily pozornost, čeká diváky pořádná porce akce, zajímavá díky Bobu Ondekirkovi, jenž svému nepřemožitelnému drsňákovi dodává vzhled průměrného chlapíka.

Kingsmanů se nezbavíme

Kingsmani rozhodně neskončí jako trilogie. Matthew Vaughn pracuje na přípravě dalších sedmi filmů populární akční série a mluví se i o televizním seriálu. Vzniká nám tu větší franšíza, než jsme čekali.

Liam Neeson vystřílí mexický kartel

Trailer na film The Marksman představí Liama Neesona v již tradiční poloze zestárlého drsňáka, stojícího proti mladším a méně schopným protivníkům. Tentokrát hraje muže, jenž v pohraničí narazí na migrantku prchající před převaděči. Slovo dá slovo, kulka dá kulku a oba hrdinové prchají před mexickými gangstery. A pár jich přitom zabijí. Trailer by rád sliboval akční nářez, nemá na to ale dostatečně nabito, a tak můžeme čekat spíš kriminální drama ve stylu Ve jménu krve.

Monster Hunter obviněn z rasismu

Videoherní adaptace pobouřila čínské publikum nevinnou slovní hříčkou. Když jeden z hrdinů označí svá kolena (knees) jako čínská kolena (chinese/chiknees), nikdo asi nepředpokládal, že čínská kina budou rušit projekce a Capcom se od adaptace své videohry distancuje. Kolena jsou totiž v Číně symbolicky spojena s pokořením, a v rámci čínských kulturních konotací se jedná o dost nepříjemný vtip. Studio Constantin Films se již omluvilo a nyní řeší situaci s čínskou vládou.

HBO Max se chystá do Evropy

Ve druhém čtvrtletí příštího roku se dorazí služba HBO Max do regionů, kde je HBO Go, což se týká i České republiky. Bude to vypadat tak, že se služba Go zaktualizuje na službu Max. Chystanému Snyder Cutu se už brzy budeme moci smát legálně. Zároveň se ti z nás, kteří se nedostanou do kina, budou moci těšit na Dunu či čtvrtý Matrix.

Vyproštění bude mít vlastní filmový vesmír

Bratři Russoovi se chtějí vrátit ke svým hrdinům z akčního nářezu Vyproštění, a to i k těm, kteří konec filmu nepřežili. Vyjádřili touhu vytvořit sérii, kde se bude v čase skákat tam a zpět, a zprostředkovat vyprávění z mnoha perspektiv.

Pokračuj na minulý přehled týdenních aktualit