10 opravdu zajímavých filmů a seriálů do konce měsíce

Pokud si myslíte, že ve zbytku měsíce se už na žádné zajímavé filmové nebo seriálové novinky nedostane, tak se hrubě pletete. Nejen Netflix a HBO chystají v následujících deseti dnech uvést řadu titulů, které zasluhují pozornost. Pestrá nabídka slibuje hororové hody, mrazivou kriminálku i nový seriál s Kaley Cuoco.

Valan

Péter, policista z velkoměsta, pátrá v Brašově po gangu, který obchoduje s lidmi. Svůj život zasvětil hledání pohřešovaných žen. V každé dívce, kterou zachrání, vidí svou sestru Juli. Mrazivá krimi z Maďarska. (21. listopadu, HBO GO)

Americká elegie

Naléhavý telefonát přivede studenta práv z prestižní univerzity zpátky do rodného města v Ohiu, kde přemýšlí nad osudy tří generací svojí rodiny a plánuje budoucnost. Amy Adams, Glenn Close a Gabriel Basso ve filmu oscarového režiséra Rona Howarda. Podle bestselleru J. D. Vance. (24. listopadu, Netflix)

Vánoční kronika: druhá část

Kate, která od minula trochu povyrostla, špatně snáší nového přítele svojí mámy. Rozhodne se proto utéct a octne se na severním pólu, kde se zlý elf chystá zrušit Vánoce. Kurt Russell a Goldie Hawn jako Santa Claus a paní Clausová v akčním pokračování úspěšné komedie od Chrise Columbuse. (25. listopadu, Netflix)

Mosul

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. Podle skutečných událostí, jak je zaznamenal časopis New Yorker. Koprodukce bratrů Russoových (Avengers: Endgame). (26. listopadu, Netflix)

Superintelligence

Když se všemocná superinteligence rozhodne studovat průměrnou ženu, Carol Petersovou, osud lidstva visí na vlásku. Zatímco se umělá inteligence rozhoduje, jestli lidstvo zotročit nebo spasit, je na Carol, aby dokázala, že svět stojí za záchranu. (26. listopadu, HBO Max)

The Mystery of D.B. Cooper

D. B. Cooper v roce 1971 unesl letadlo společnosti Northwest Orient Airlines mířící do Seattlu. Posádce letadla řekl, že má v kufříku bombu a požadoval 200 000 dolarů v hotovosti a čtyři padáky. Originální dokument z dílny HBO. (26. listopadu, HBO Max)

Letuška – 1. řada

Letuška Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) se probudí ve svém hotelovém pokoji v Dubaji, s příšernou kocovinou z předchozí noci a mrtvolou ležící vedle ní na posteli. Temně komediální thriller, inspirovaný celosvětově úspěšným románem Chrise Bohjaliana. (26. listopadu, HBO Max, HBO GO)

Uncle Frank

1973. Puberťačka Beth vydává za svým strýčkem, univerzitním proferorem. Beth brzy zjišťuje, že strýček je gay a dlouhodobě žije se svým přítelem Walidem. V hlavních rolích Sophia Lillis (To) a Paul Bettany (Avengers: Infinity War). (26. listopadu, Prime Video)

Hlasy

Zoufalý Daniel zaslechne po záhadné smrti svého syna volání o pomoc z onoho světa a rozhodne se vyhledat známého odborníka na paranormální jevy. V hlavních rolích Rodolfo Sancho (Plastové moře), Ramón Barea (Všichni to vědí) a Ana Fernández (Holky na drátě). (27. listopadu, Netflix)

30 stříbrných

Boj mezi dobrem a zlem. Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Seriál 30 stříbrných, který natočil režisér Álex De La Iglesia. (29. listopadu, HBO GO)