TOP 20: Češi na Netflixu milují Pottera. Co dalšího si za týden oblíbili?

nejlepší na netflixu za týden

Čeští diváci na Netflixu zůstávají nadále věrní Harrymu Potterovi. Mezi deset nejsledovanějších filmů týdne se dostala i česká zimní komedie, dokument o sociálních sítích nebo originální filmy z dílny Netflixu. Na poli seriálů se od minula nic závažného nezměnilo. Stále vládne sestra Ratchedová.

TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu v Česku za poslední týden

10. Harry Potter a Ohnivý pohár

Navzdory zlým snům, které ho nepřestávají pronásledovat, vydá se Harry s Weasleyovými na čtyřsté dvacáté druhé famfrpálové mistrovství světa. Slavnostní zahájení je velkolepé, v noci však kemp přepadne skupina maskovaných čarodějů, kteří vyvolávají paniku a na obloze vykouzlí obrovskou lebku s hadem v ústech.

9. Ďábel

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké.

8. Šťastný nový rok

Láska má mnoho podob a nakonec si najde každého, vzkazuje zimní romantická komedie Šťastný nový rok, jejíž příběh začíná těsně před Vánocemi a končí na Nový rok.

7. Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Třináctiletý Harry Potter znovu nerad tráví své další prázdniny u rodiny Dursleyových, letos navíc se zlou tetou Marge. I přes přísný zákaz používání kouzel jí Harry promění v obrovský balón a v noci uteče záchranným autobusem do hospody Děravý kotel.

6. Najednou jsme rodina

Pete (Mark Wahlberg) a Ellie (Rose Byrne) se rozhodnou založit rodinu a vrhnou se po hlavě do světa pěstounské péče. Když zjistí, že má jejich vysněné dítě dva sourozence, rozroste se jejich domácnost přes noc hned o tři členy.

5. Harry Potter a Tajemná komnata

Harry Potter se po prázdninách vrací do Bradavic a nastupuje do druhého ročníku. A to i přes varování domácího skřítka Dobbyho, podle kterého mu v čarodějné škole hrozí smrt.

4. Harry Potter a Kámen mudrců

Kdo by dnes už alespoň nezaslechl jméno Harryho Pottera, čarodejnického učně, jehož neskutečná popularita mezi dětmi během krátké doby zasáhla i dospělé. Filmovou verzi jeho prvního příběhu zrežíroval Chris Columbus.

3. Ali ví, po čem muži touží

Ali Davisová (Taraji P. Henson) je úspěšná sportovní agentka, kterou se její mužští kolegové snaží vystrnadit. Po divokém večírku se svými dívkami nějak záhadně získá schopnost slyšet myšlenky mužů.

2. Sociální dilema

Ve filmu na pomezí dokumentu a dramatu varují odborníci na moderní technologie před sociálními sítěmi, které sami vytvořili.

1. Enola Holmesová

Enola Holmes pátrat tam, kde její bratři Mycroft s Sherlockem zklamali. A nepůjde o nějaký malý případ! Hlavním motivem bude totiž zmizení Enoliny matky.

TOP 10 nejsledovanějších seriálů na Netflixu v Česku za poslední týden

10. Přátelé

Láska, sex, přátelství, štěstí a smůla kolem nás aneb život je třeba brát s nadhledem. Přátelé jsou nejslavnější americký sitcom.

9. Sexuální výchova

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu.

8. Mimi šéf: zpátky ve hře

S pomocí svého staršího bratra a spolupachatele Tima se Mimi šéf prodírá drsnou firemní džunglí společnosti BabyCorp a snaží se dosáhnout nemožného: rovnováhy mezi prací a soukromím.

7. Stranger Things

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka.

6. Zaklínač

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř.

5. Papírový dům

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu.

4. Umbrella Academy

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znovu setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo.

3. Lucifer

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd.

2. Jurský svět: Křídový kemp

Šest teenagerů, kteří si přijeli užít dobrodružství v táboře na druhé straně Mlžného ostrova, musí začít spolupracovat, aby přežili dinosaury, kteří ostrov pustoší.

1. Ratchedová

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo.