TOP 15 filmů na Netflixu bez české podpory

nejlepší filmy na Netflixu bez češtiny

Vybrali jsme patnáct nejlepších filmů na Netflixu, které se zatím nedočkaly českých titulků a najdete je tak pouze v nabídce, když si přepnete účet do angličtiny. Chybějící českou podporu pak vyřešíte třeba nahráním externích titulků.

2001: Vesmírná odysea

Filmy na Netflixu bez češtiny

Filosofická filmová opera. Přesně takto bývá označován sci-fi snímek z roku 1968 od vizionáře Stanleyho Kubricka. Ten společně s Arthurem C. Clarkem napsal scénář podle Clarkovy povídky o evoluci a smyslu existence života. 2001: Vesmírná odysea rozhodně není snímek pro každého a pokud jej chcete pochopit, vyplatí se na toto průlomové sci-fi dílo podívat nejméně dvakrát. (Lukáš Vaněk)

Ďáblův advokát

Filmy na Netfixu bez češtiny

Nevinně tvářící se politický thriller sestřelí po půlce filmu mysteriózní horor těch nejvyšších kvalit s ďábelsky konečnou půlhodinkou a to vše s nepřehlédnutelným sexuálním podtextem. Al Pacino byl neuvěřitelný, za ten výkon (zvláště ta snad patnáctiminutová scéna na konci) měl dostat Oscara. Reeves si zahrál také svůj lepší průměr, ale receptem na 5 hvězdiček je useknutá prostřední část o dobrých 15-20 minut a větší nádech tajemna, zvláště v první polovině filmu. (Radek Neuman)

Interstellar

Filmy na Netfixu bez češtiny

Rozhodně nejde o film převratný, a to ani z hlediska narativního, ani co do technologického zpracování. To bychom ale pak nemohli milovat většinu filmů, které kinematografii naruby nepřevrátily, ale přesto přinesly něco, co každý tvůrce a film neumí. Nemám ve zvyku plýtvat superlativy, ale člověk – a zvláště pak publicista – musí občas udělat výjimku, když to za to stojí. Interstellar se rozhodně nezavděčí všem a ne všichni jej ocení, ale kdo ho přijme bez pocitu nutnosti hledat na něm střípky pochybností, stane se pro něj Monou Lisou, stejně, jako se stal pro mě. (Jaroslav Thraumb)

Looper

Filmy na Netfixu bez češtiny

Snímek, ve kterém si hlavní role v podobě starší a mladší verze téže postavy zahráli Bruce Willis a Joseph Gordon-Levitt. Titulní postava se živí jako Looper, nájemný zabiják, lišící se od toho klasického tím, že jeho klienti pochází z budoucnosti. Jak se zachová hlavní hrdina, žijící si do té chvíle bezstarostným životem, když se mu před hlavní octne jeho starší já? Zabije sám sebe v budoucnosti? To se dozvíte ve výtečném akčním sci fi od Riana Johnsona, momentálně milovaného a nenáviděného tvůrce osmé epizody Star Wars. (Tomáš Lesk)

Mafiáni

Filmy na Netfixu bez češtiny

Herec Robert De Niro se opět vrací, tentokrát ne jako mafiánský kmotr, ale jako přítel a mentor mladého Henryho Hilla (Ray Liotta), který se chce stát protřelým gangsterem. Když takhle jednou Henry pašuje pro mafii v Brooklynu cigarety, místní policie ho dopadne a on odmítne vypovídat, získá si pozornost místního mafiánské kmotra. Od té doby se mafie ve svém životě nezbaví, ba si ji dokonce až užívá. Jeho styl života mu rozbijí osobní život, vymetá věznice a nakonec raději svědčí, než aby skončil s kulkou v hlavě od svého šéfa. Mafiáni jsou skvělým životopisným dramatem na skutečné motivy, které provází životem gangstera od vrcholu k úplnému dnu. (Jan Marek)

Matrix

Filmy na Netfixu bez češtiny

Představa, že svět je iluzí naší mysli, není vůbec nová a rozhodně není z pera Wachowských. Ale svědomitost, s níž se Wachowští do tohoto díla pustili, síla jednotlivých scén, nevyzpytatelnost postav a hloubka, kterou myšlence iluzorních světů vnukli, je jedinečná. (Jaroslav Thraumb)

Mechanický pomeranč

Filmy na Netfixu bez češtiny

Osobně se domnívám, že Mechanický pomeranč je Kubrickovo vrcholné dílo, a to i navzdory Vesmírné odysee, už jen proto, že je zásadně surrealističtější a emocionálnější; na druhou stranu však stále váhám, zda více oceňuji originalitu, punkovost, teatrálnost a hédonismus Kubrickovi vlastní, a nebo zda bojuji s pocitem, že jde o povrchní, prvoplánové a ideově ploché overrated pseudodílo. Myslím, že A Clockwork Orange je součástí globálního kubrickovského konceptuálního umění (mezi Lolitou a Eyes Wide Shut), a že se na něm režisér vyřádil dosyta a se vší upřímností, což z něj dělá vskutku inspirativní kus filmové historie, avšak s velkými narativními nedostatky, které mu nemusíme, ale můžeme odpustit. (Jaroslav Thraumb)

Město

Filmy na Netfixu bez češtiny

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu.

Olověná vesta

Filmy na Netfixu bez češtiny

Rok po Četě vtrhla do kin další kritika války ve Vietnamu. Stanley Kubrick se ve své verzi zaměřil spíše na duševní pocity amerických vojáků a jejich proměnu v průběhu války. Z emotivně vypjatých idealistů a naivek se proměnili ve vraždící stroje imunní vůči neštěstí kolem nich. Vše sledujeme z pohledu vojína s přezdívkou Vtipálek. Díky němu máme možnost vidět, kam se zastánce humanismu a pacifismu může kvůli svému okolí až dostat. Sonda do lidského nitra a změny uvažování je velice sugestivním manifestem proti násilí. (Daniel Birgus)

Osvícení

Filmy na Netfixu bez češtiny

Jack Nicholson a Stanley Kubrick. Jak to mohlo asi dopadnout, že? No báječně. Perfektní psychologický snímek o romanopisci, který vezme svou rodinu a ubytuje se na samotě v horském hotelu, kde dělá správce, aby tu dokončil svůj další román. Jeho předchůdce nedopadl vůbec dobře. Ze samoty zešílel a zabil celou svoji rodinu. Autor si z toho nic nedělá. Ale jen do té doby, než se u něj začnou projevovat podobné příznaky… (Lukáš Vaněk)

Pán prstenů (trilogie)

Filmy na Netfixu bez češtiny

Obrovská událost pro všechny zasvěcené a zúčastněné. Epické dobrodružství jednoho hobita nesoucí tíhu zla… podařila se jak výtvarná stránka, tak scénář. Jackson do téhle trilogie vložil strašně moc a jde vidět, že mu svět pána prstenů svědčí. Skvěle zahrané a napsané postavy (Gandalf, Aragorn, Boromir, Saruman), načrtnuté motivace a náběh na další cestu (záchrana hobitů, sledování Glumem, příprava vojska). Přesto je první díl umírněnější a střídmější, Společenstvo se ustaví až v půli filmu a filmu dominují dvě menší bitvy a jedno setkání Gandalfa s pekelníkem. Hodně času trávíme v Kraji nebo u elfů, ale příliš to nevadí. Krásně se na to dívá a možná ještě líp poslouchá. Narážky na Hobbita od Bilba taky nemohly nepotěšit… (Radek Neuman)

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Filmy na Netfixu bez češtiny

Film vycházející z povídky F. Scotta Fitzgeralda vypráví o sympatickém padesátníkovi Benjaminu Buttonovi, který je se svým životem spokojený a navíc se nedávno zamiloval do třicátnice Daisy. Hlavní hrdina však místo stárnutí začíná mládnout, což se mu nejdřív líbí, ale postupem času obrátí. Protože prožívat svůj život v opačném směru a mládnout vedle své pozvolna stárnoucí lásky, to není úplně normální.

Počátek

Filmy na Netfixu bez češtiny

Nolan rozpracoval do hloubky téma tak, jak se to zatím nikomu nepodařilo. Filmů o snech, kde se dějí pohádkové a fantasmagorické věci, jsou mraky. Zkoušel se ale dívat na sen někdo z té nejpragmatičtější stránky? Kradení mysli při spánku, extrakce, projekce, architekt, totem… originálně pojatá myšlenka spolu s inteligentně navrženým scénářem spolu skloubí výjimečný zážitek. Napoprvé je Inception zjevem, který JE NEMOŽNÉ plně vstřebat. Napodruhé už plně uvědomitelný zážitek, kde se divák pořádně nabaží detailů a začnou na něho vyskakovat zajímavé otázky. Inception totiž není jen skvěle napsaný blockbuster plný high-tech vybavení, přestřelek, výbuchů a nažehlených účesů, je to také film o posmrtném životě, o rodinných hodnotách a věčné lásce.

Psí odpoledne

Filmy na Netfixu bez češtiny

Zloděj Sonny v podání Al Pacina se pokusí vykrást banku, to se mu však nepodaří a důsledky jsou na světě. Další film newyorského rodáka podle skutečné události z roku 1972, kdy se podobná věc stala skutečné postavě Wojtowicze. Zajímavostí je, že Wojtowicz se k přepadení banky nechal inspirovat mj. filmem Kmotr, ve kterém si zahrál právě Al Pacino, jež pak Wojtowicze ztvárnil i v Psím odpoledni. Další skvělá role s překvapivým závěrem a geniálním výkonem. Zde si o pouhé dva roky později vysloužil znovu nominaci na Oscara, opět bez úspěchu. (Jaroslav Thraumb)

Sherlock Holmes

Filmy na Netfixu bez češtiny

Osobitý režisér Guy Ritchie se v Hollywoodu uvedl právě Sherlockem Holmesem, jednou z mnoha dalších adaptací britského spisovatele Arthura Conana Doyla. Žádné z předchozích filmových děl se však nemohlo pyšnit charismatickým Robertem Downeym Jr., který si tak po Iron Manovi zahrál další postavu s geniálním mozkem. A protože se Sherlock Holmes dočkal úspěchu mezi diváky a především naší redakcí, která jej doslova miluje, musel po dvou letech přijít s pokračováním – Hrou stínů.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Filmy na Netfixu bez češtiny

Něco tak zábavného, drzého a brutálního tu dlouho už nebylo. A nepotřebujete k tomu ani vidět předchozí filmy. I když si to s nimi více užijete. Jedná se o svižnou černo-humornou jízdu, která dovršuje vývoj toho, co jsme viděli v prvních třech filmech – rozpad starého světa a vznik nového, proměna hlavního hrdiny a vrcholení jeho šílenství, které odráží eskalaci chaosu a zvrácenosti fikčního světa. A my můžeme šílet s ním. A na rozdíl od něho si to budeme pekelně užívat. (Filip Šula)

Temný rytíř (trilogie)

Filmy na Netfixu bez češtiny

Heath Ledger vážně pro roli Jokera umřel a jsou to právě pasáže s ním, které jsou na novém Batmanovi nejlepší. Dark Knight ihned zařazuje od Batman Begins vyšší rychlostní stupeň, rozehrává velmi důmyslnou dějovou linii (6 veledůležitých postav pro příběh) a mačká ze sebe to nejlepší z nového milénia. Herecké výkony skvělé, scénář perfektní (dialogy Bale-Caine, Bale-Freeman, Ledger-kdokoliv jsou povětšinou velmi vtipné), hudba odzbrojující (pokaždé, kdy zahrál Zimmerův Molossus, mi naběhlo mrazení v zádech), střih zásadní pro funkčnost napětí (ve filmu jsou takové 3-4 momenty, kdy se v různých oblastech různým postavám dějí různé věci a podbarveno drásající hudbou to vytváří ultimátní sekvence). (Radek Neuman)

Tucet špinavců

Filmy na Netfixu bez češtiny

Film, který se dá brát jako předek Sebevražedného oddílu. Parta odsouzených zločinců je povolána, aby za vlast položila život v převelice těžké misi, jejíž splnění je nejisté. Charles Bronson známý ze Sedmi statečných či Tenkrát na západě, Telly „Kojak“ Savalas a koncept postavený na skupině antihrdinů, který byl ve své době velice neobvyklý. Tito zločinci jsou nebezpeční, ale šarm a charisma jim nemůžete upřít. (Daniel Birgus)

Vykoupení z věznice Shawshank

Filmy na Netfixu bez češtiny

Podle mnohých kritiků i fanoušků nejlepší film všech dob, jakkoliv je samozřejmě tato pozice ryze subjektivní. Morgan Freeman jako Red, „Ir“, který nalezne přátelství v drsném prostředí shawshanské věznice v osobě Andyho Duffersona v podání Tima Robbinse. Mezi oběma herci to dokonale funguje, od prvního momentu, kdy Andy přijde za Redem s neobvyklou prosbou až po poslední scénu po útrapách potkavších se přátel. Další neproměněná oscarová nominace pro Freemana. Vykoupení mělo to smůlu, že ve stejném roce přišel Forrest Gump… (Štěpán Šanda)

Život Briana

Filmy na Netfixu bez češtiny

Klasika komediální skupiny Monty Pytohn, která vůbec neztratila lesk ani po tolika letech. Příběh Briana, který se narodil na stejném místě a ve stejný den jako Ježíš Kristus, pobaví především absurdním, ironickým a neortodoxním humorem. Hlavní hrdina je často zaměňován svým okolím s Mesiášem a díky tomu se dočkáme řady bizarních situací, jak jsme u Monty Pythonů zvyklí. Diskuzi na téma „A co vlastně Římané pro nás udělali?“ nebo závěrečnou optimistickou písničku Always Look on the Bright Side of Life si budete i po letech s úsměvem na tváři pamatovat. (Daniel Birgus)