The Flash: Ben Affleck se vrátí jako Batman

Vše nasvědčovalo tomu, že Bena Afflecka už v roli Batmana nikdy neuvidíme. Teď jsme se ale dozvěděli, že poslední představitel filmového netopýřího muže si roli zopakuje v připravovaném snímku The Flash.

Není to tak dávno, co nás potěšila zpráva, že se v očekávaném snímku The Flash objeví Michael Keaton, představitel Batmana z dílny Tima Burtona. Tvůrci filmu o rychlonohém superhrdinovi tak sází všechny karty na událost, jakou jsme na stříbrném plátně ještě nikdy neviděli. Dva Batmany v jednom filmu jsme opravdu nečekali. Komiksová předloha tomu ale přímo nabízí.

Flashpoint, ze kterého bude The Flash vycházet, se odehrává v alternativní časové ose, ve které Flash přichází o své schopnosti, Superman je zadržen vládou a Liga spravedlnosti neexistuje. Světem zmítá třetí světová, zapříčiněná spory mezi Wonder Woman a Aquamanem. Otázkou zůstává, kolik si snímek propůjčí právě z onoho comicsu.

Film o Flashovi, který bude součástí DCEU, se připravuje už od roku 2016. Za tu dobu se na projektu vystřídala řada režisérů i scénáristů, jméno hlavního představitele Ezry Millera ale zůstává. Na očekávaném snímku, který bude vycházet ze slavného komiksu Flashpoint, momentálně pracuje Andy Muschietti, tvůrce hororových hitů Máma a To.

Ben Affleck si zahrál Batmana ve snímcích Batman vs Superman, Liga spravedlnosti a objevil se i v potitulkové scéně Sebevražedného oddílu. Uvidíme ho i v předělané verzi Ligy spravedlnosti, která dorazí příští rok na HBO Max.

Uvedení Flashe by mělo proběhnout v červenu roku 2022.