Ben Affleck oficiálně končí jako Batman

Původně to vypadalo, že je další film s Batmanem slušně rozjetý. Režii, hlavní roli a scénář měl mít na starosti Ben Affleck. Na internetu se dokonce objevil kratičký záběr se záporákem, kterým měl být Deathstroke. Poté ale Affleck odstoupil z pozice režiséra. Následně se do čela projektu dostal režisér Války o planetu opic; Matt Reeves. Ten se vzápětí rozpovídal o své vizi. A tehdy se začalo šuškat o tom, že Ben Affleck už si Batmana asi nezahraje…

A nyní je oficiálně potvrzeno to, okolo čeho už nějakou dobu kroužili novináři a fanoušci. Reeves chce do role někoho mladšího. Což dává smysl, jelikož Affleck ve vizi Zacka Snydera platil za starého, zkušeného Batmana, který už kápi nějaký ten pátek nosí. A jelikož Reeves chtěl s filmem začít od píky a dle jiného scénáře než byl ten, jaký napsali Affleck s Geoffem Johnsem, je logické že obdobně to bude i s obsazením.

Krom této oficiální zprávy má snímek stanovené datum premiéry. To padlo na 25. července 2021, jak uvedl magazín Deadline. Krátce poté, co toto bylo oznámeno, přispěchal sám Affleck na sociální média s přáním pro režiséra Reevese, aby při provázení Temného rytíře do budoucna měl hodně štěstí.

Zmíněný tweet byl později potvrzen jako hercovo rozloučení se s rolí. The Batman, jak se snímek zatím jmenuje, se má dle režisérových slov mnohem více zaměřit na Batmanovo detektivní vyšetřování, začátky a má se nést v temném, noirovém stylu. Což zní jednoduše hrozně dobře. V nejbližší době se tak dá počítat s velkým oznámením, kdo bude ikonického netopýřího strážce v novém filmu hrát.