Nejlepší filmy s hvězdičkou

nejlepší erotické filmy

Erotické filmy rozhodně táhnou. Není to tak dávno, co jsme se živí a zdraví rozloučili s lehce erotickou trilogií 50 odstínů, a dokonce jsme přežili i 365 dní od Netflixu. Není ale pravidlem, že erotické filmy znamenají špatný film.

Nejpopulárnější erotické filmy

Mezi nejpopulárnější erotické filmy patří paradoxně ty nejslabší. 50 odstínů se staly megahitem, který vyprodával kina (i navzdory posměchům) a polské erotické drama 365 dní zase bořilo žebříčky sledovanosti na Netflixu.

50 odstínů šedi – blockbuster v kategorii erotické filmy

Nudný, nezajímavý a špatně natočený příspěvek do žánru červené filmové knihovny. Průměrným hercům bez charismatu se příliš nedaří zachránit kýčovité drama o dívce a chlapci různých sexuálních/životních chutí a až se budou na konci roku zase udělovat Zlaté maliny, myslím si, že máme favorita. Příležitostní návštěvníci kina sice neschytají takový výprask jako náročnější diváci, kteří budou s postupem času proklínat každou minutu trávenou u tohoto povrchního filmu. Důtky, bičíky a kožená pouta měly zůstat na stránkách knižní předlohy.

365 dní – erotický hit z Netflixu

Dominantní mafián unese mladou ženu a dá jí rok na to, aby se do něj zamilovala. Tohle drama s erotickým nábojem vzniklo podle předlohy bestselleru „365 dni“ od Blanky Lipinské.

Nejlepší erotické filmy

Erotickým filmům se ve své kariéře věnovalo hodně slavných režisérů. Od Stanelyho Kubricka, Paula Verhoevena až Romana Polanskiho. Tohle je výběr nejlepších erotických filmů napříč historií kinematografie.

Aein

Potkali se ve výtahu. Ona kouká na brožurku o Zanzibaru, která mu spadla na zem, on ji několik vteřin poté zve na skleničku. Ona odmítá. Jenže později se jejich osudy opět protnou… Oba se musí rozhodnout. On se chystá přestěhovat do Afriky, ona si má brát přítele. Během jediného dne a noci se ale sblíží, dělají si navzájem radost, uvažují nad budoucností… Jak skončí tento bláznivý den?

Ďábel v těle

erotické filmy

Giulia je krásná, ale taky sobecká, střelená a trošku nymfomanka. Je bohužel i klinicky sledována psychoanalytikem. Příběh začíná v momentě, kdy soud rozhoduje o osudu jejího snoubence. Očekávaná sazba šest let. Italský režisér Marco Bellocchio natočil v roce 1986 novou verzi skandálního románu Raymonda Radigueta, v niž ústřední dvojici ztvárnili Maruschka Detmersová a Federico Pitzalis. Film vzbudil pozornost zejména svými sugestivními erotickými scénami.

Dobré světlo

erotické filmy

Karel Kachyňa se zahleděl na tragikomické osudy architekta – fotografa Viktora, jemuž se rozpadá po dvaceti letech rodinné zázemí, hledá nové životní zakotvení a navíc naráží na pokrytectví maloměstské honorace, když hodlá veřejně představit odvážné ženské akty. Mladičká cikánská dívka, s níž se náhodně setká, v něm probudí touhu po svobodě a nezávislosti. Režisér natočil kritickou výpověď tak říkajíc v dovolených mezích. Dobré erotické filmy točíme i my.

Hanyeo

erotické filmy

Mladý a bohatý pár si najme mladou služku Lee Eun-yi. Muž podlehne jejímu kouzlu a vyspí se s ní. Uvidí to starší služka, paní Cho, která to prozradí jeho paní. Ta se svou matkou narafičí nehodu a Eun-yi skončí v nemocnici, kde zjistí, že je těhotná. Začne se hra s vydíráním, avšak Eun-yi si své dítě chce nechat a touží po pomstě.

Hořký měsíc

Po úspěšném kriminálním thrilleru Frantic natočil Roman Polanski další „pařížský“ film – erotické drama podle knihy Pascala Brucknera Hořký měsíc. Ve středu jeho pozornosti se opět ocitají cizinci, vykořenění ze svého prostředí a prožívající nečekaně intenzivní a destruktivní citovou lekci.

Klip

Radikální film chladnokrevně zachycující život dospívající dívky v současném Srbsku provokuje nejen explicitními sexuálními záběry, ale především pokládá otázku, jak moc ovlivňují nastupující generaci digitální revoluce a proměny tradičních hodnot. Srbský film KLIP je vítězem prestižního rotterdamského festivalu, kde zaujal především silou a autentičností své výpovědi.

Lolita

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku. Erotičko by se zde dalo krájet především díky krásné Dominique Swain. Erotické filmy a jejich klasika.

Love

Láska stojí mimo dobro a zlo. Láska je genetická potřeba. Láska je překonáním sebe sama. Láska je změněným stavem vědomí. Láska je tvrdá droga. Láska je duševní choroba. Láska je hra o moc. Láska je oslepující světlo. Láska je sperma, tělesné tekutiny a slzy. Láska se anglicky řekne Love. Love je vzrušující sexuální melodrama, které vypráví příběh jednoho kluka a jedné holky… a vlastně ještě jedné holky. Nejlepší erotické filmy, za které se nestydíte, točí Gaspar Noé.

Milenec

erotické filmy

Vztah francouzské dívky a jejího čínského milence je předem určen k zániku, ale když se dívka po mladíkově svatbě vrací s rodinou do Francie, nahlížíme poprvé za masku její zdrženlivosti – přese všechno ji k milenci poutal i silný cit.

Nevěstinec

Přelom devatenáctého a dvacátého století – období velkých sociálních změn – postihl také proslulé pařížské nevěstince. Uzavřenému světu, v němž se na jedné straně nabízela krása a potěšení ale i ponížení a bolest, hrozil zákaz. Francouzský režisér Bertrand Bonello vyšel v příběhu o „vzpomínkách z nevěstince“ ze současné sociologické studie o pařížských „domech lásky“ na přelomu století. Filmový obraz prostitutek a jejich zákazníků zbavil lechtivého a povrchního pozlátka, který nahradil o poznání živočišnější atmosférou. Do popředí se dostávají autentické osudy dívek, jejich rivalita i přátelství, ale i dobové volání po obratu k rádoby humánnější společnosti.

Nymfomanka

Otevřená studie ženské sexuality, prostřednictvím hlavní postavy. Hlavní hrdinku Joe najde zmlácenou v parku, starší muž jménem Seligman. Nymfomanka Joe odhaluje samotářskému intelektuálovi tajemství svého pokrouceného životního osudu, plného sexuálních prožitků. Vyprávění Joe je rozděleno do osmi kapitol, ve kterých se postupně dostáváme od jejího mládí a dospívání až k dospělosti.

Oblečen na zabíjení

V hitchcockovském stylu rozehrává režisér Brian De Palma nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi pohledných žen. Kate Millerová, která trpí v manželství s bezohledným Mikem, dá na radu svého psychiatra Dr. Elliota a začne flirtovat s neznámým mužem. Posléze je brutálně zavražděna ve výtahu. Jediným svědkem zločinu je mladá prostitutka Liz, policie jí však nevěnuje pozornost. Bezcitný zabiják už o ní ale ví…

Poslední noc v Římě

Alba je krásná španělská dívka, která během posledního dne svých prázdnin v Římě potká Natašu – atraktivní ruskou turistku. Alba se dá s Natašou do řeči a protože ji žena začne přitahovat, pozve ji k sobě do hotelu. Počáteční zábrany jdou brzo stranou a ty dvě se spolu pomilují. Během následujících dvanácti hodin si Alba a Nataša vyprávějí o svém životě, ilustrují to fotkami na internetu a užívají si vzájemných tělesných rozkoší.

Rušná ulice

Z části hraný a z části animovaný snímek se zabývá těmi nejtemnějšími aspekty lidské duše a zvrácenosti. Humorná animace využívá všechny možné výrazové prostředky, aby svým postavám dodala doslova a do písmene třetí rozměr. Kreslený film pro dospělé dokáže překvapit svou otevřeností i dnes.

Snílci

Autor završuje snímkem Snílci pomyslnou trilogii pařížských filmů, kterou zahájil Konformistou a v níž pokračoval Posledním tangem v Paříži. Tři postavy příběhu se na pozadí studentských nepokojů kolem roku 1968 v Paříži oddávají podobným hrám jako kdysi Marlon Brando a Maria Schneider v nejproslulejším Bertolucciho díle. Mezi experimentováním, kam až lze dojít ve svobodném sexu, si dvojice sourozenců a její náhodný host z Ameriky libují v neustálých citacích z kultovních filmů.

Spalující touha

Poslední snímek, který stačil režisér a producent Stanley Kubrick dokončit před svou smrtí, je eroticky laděné psychologické drama Spalující touha, natočené volně podle podle Snových novel (1926) Arthura Schnitzlera. Věhlasný tvůrce jej realizoval dvanáct let po svém předchozím filmu Olověná vesta. Původně ovšem zvažoval zfilmováni Schnitzlerovy novely už koncem šedesátých let. Jeho uvedení do kin se již nedožil.

Turks fruit

V „nejlepším holandském filmu století“ zfilmoval slavný režisér Verhoeven svoje oblíbené téma lidské sexuality a jejího zkoumání. Bouřlivák a sukničkář Eric Vonka potkává po mnoha zkušenostech tu pravou, krásnou Olgu. Po krátkém čase se berou a sledujeme jejich vztah. Jak mezi milenci postupně vzrůstají neshody, způsobené matkou Olgy, mění se i nálada filmu z extrémní otevřenosti do příběhu o ztrátě iluzí.

Vejdi do prázdna

Po tragické smrti rodičů při autonehodě jsou sourozenci Oskar a Linda rozděleni. Znovu se setkávají až v Tokiu – v rušném, tajemném a pro dva mladé lidi nebezpečném městě. Oskar pracuje jako drogový dealer, Linda ve striptýzovém baru. Oba si slíbí, že už se za žádných okolností nikdy neopustí. Jedné noci je Oskar při policejní šťáře zastřelen.

Vinou lásky

Enfant terrible japonského filmu a jeden z nejzajímavějších režisérů současnosti Sion Sono ve svém zatím posledním snímku diváka nešetří, nepřipravuje pozvolna na příběh, ale naopak střemhlav ho zavede do děje již během prvních pěti minut. Policejní vyšetřovatelka Kazuko je přivolána k nálezu zohyzděné a rozčtvrcené mrtvoly mladé ženy do části města, která je rájem prostituce a kde se nacházejí domy lásky.

Vlhká místa

O čem dívky nemluví… Dospívání v nefunkční rodině je zatraceně těžká věc a naše hrdinka Helen proto utíká do svého nitra. Doslova. Menstruačně-pokrevní přátelství, masturbace se zeleninou či nadstandardní péče o hemoroidy – to vše mohou být důležité kroky na cestě k sebeuvědomění a dospělosti!

Základní instinkt – erotické filmy mají svého krále

Fantastická atmosféra a precizně sehrané scénky, kdy to mezi Sharon Stone a Michaelem Douglasem jiskří. Po letech jde vidět, že nějakých Padesát odstínů čehokoliv se na tento erotický thriller nechytá ani náhodou. Dráždivé, provokativní a i když filmu trochu v závěru dochází dech, tak pořád je to o level výš než cokoliv ostatního. S přimhouřeným okem plná palba.