Na co se můžeme letos na LFŠ těšit?

Organizační tým letošní LFŠ vypustil do světa zase o něco více informací, na co se můžeme tento rok v Uherském hradišti těšit. Chybět nebudou vedle velkého počtu filmů rovněž barvité doprovodné programy.

Svou veřejnou premiéru si odbude Krajina ve stínu. Historické drama Bohdana Slámy bude doprovázeno na festivalu i filmovou delegací. Předpremiéry se dočkají i Žáby bez jazyka režisérky Miry Fornay.

Mezi význačné festivalové hosty se zařadí americko-izraelský spisovatel, novinář a dramatik Tuvia Tenenbom, který se proslavil knihou Chyťte Žida. Ten bude probírat současnou podobu Izraele v rámci letošního bloku zaměřeného právě na tuto zemi – Terra festivalis: Izrael. 

Smetanovy sady nabídnou útočiště stanům České televize, Českého rozhlasu a Respektu. V nich se uskuteční řada přednášek, besed i masterclasses hostů. Ty nabídnou zájemcům hluboké rozbory snímků a kinematografie obecně.

Kromě odborného filmově-tématického programu nebude chybět ani další doprovodný. Milovníci divadla si přijdou na své. Divadlo NaHraně  dorazí s inscenací Brutál, Simona Babčáková s improvizačním kolektivem NO A!.  Divadlo Kampa nabídne svou inscenaci Edith Piaf: Dnes nechci spát sama.

Uherským Hradištěm budou znít i nejrůznější melodie. Proběhnou zde totiž koncerty Ivy Bittové a Čikori, Hrubé Hudby, tedy Jiří Hradil s kapelou Lesní zvěř a Horňácká muzika
Petra Mičky, a Prago Union. Závěrečný večer zde vyvrcholí koncertem Opak Dissu.

LFŠ letos proběhne 7. – 12. 8. 2020, více informací je k nalezení na oficiálním webu přehlídky.