Žáby bez jazyka: Trailer v duchu šílenství a jedna rodinná noční můra

Z Česko-slovenské koprodukce přichází snímek režisérky Miry Fornayové, Žáby bez jazyka, který divákům přináší pohled na velmi zajímavou rodinu. Trailer se nese v takovém duchu šílenství, jaké byste v předvánočním shonu rozhodně nečekali.

Rodinný příběh jednoho dne Jaroslava K. (Jaroslav Plesl) a jeho nejbližší rodiny. Jaroslav K. bojuje o svoje děti, a aby je získal od své ženy Blanky (Jazmína Cigánková), musí se vyrovnat nejen se svou dominantní matkou Dorotou (Regina Rázlová), ale hlavně se musí poprat se svými nejtemnějšími stránkami a démony. Na jeho metaforické cestě, která je strukturovaná jako počítačová hra, bude muset obětovat víc než by kdokoliv z diváků předpokládal.

Mira Fornayová, slovenská scenáristka a režisérka natočila čtrnáct krátkých a dva celovečerní filmy. Lištičky (2009), jenž byl v premiéře uveden v sekci International Critics‘ Week na MFF v Benátkách 2009, Můj pes Killer (2013), který vyhrál Tiger Hivos Award – hlavní soutěž na MFF v Rotterdamu 2013 a byl uváděn na vice než osmdesáti zahraničních festivalech, kde získal řadu dalších ocenění. Její třetí celovečerní projekt Žáby bez jazyka (Cook, F**K, Kill) byl již dříve oceněn hlavní cenou pro nejlepší projekt ve vývoji na MFF v Sofii a byl vybrán na prestižní filmový trh Venice Gap-Financing market, IFF Venice.

V hlavních rolích se představí Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Petra Fornayová, Jazmína Cigáneková a další.

V kinech hrají od 9. dubna 2020.