Nejlepší originální filmy Netflixu první poloviny roku 2020

Nejlepší originální filmy Netflixu z první poloviny tohoto roku následují náš výběr nejlepších kino filmů ze stejného časového období. Oproti loňské sezóně jsme zatím mírně ve skluzu, co se týče samotné kvality.

10. Dokud nás vražda nerozdělí

Pár, který má nakročeno k rozchodu, se nachomýtne k vraždě. V divokém závodě s časem pak musí najít skutečného vraha a očistit svoje jméno.

9. Kdybys jen tušil

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky.

8. Ta druhá

Tim žije v tom, že pozval na Havaj ženu svých snů. Když zjistí, že místo ní omylem pozval ženskou, se kterou zažil šílené rande naslepo, je už pozdě.

7. Bratrstvo pěti

Spike Lee natočil příběh čtyř černošských amerických veteránů, kteří se vrací do Vietnamu najít tělesné pozůstatky velitele své čety a snad i zakopaný poklad.

6. O chloupek

Dívka s legrační přezdívkou si zoufale láme hlavu, jak se sblížit se svojí láskou. Pomůže jí kočičí proměna? Druhý celovečerní film od studia Colorido.

5. Circus of Books

Téměř čtyři desetiletí vedl skromný pár Karen a Barry Masonovi Circus of Books, obchod s pornografií v Los Angeles, který se stal centrem místní gay komunity.

4. Ocas tygra

Otec se snaží znova navázat vztah s dcerou, se kterou se odcizili, a přitom vzpomíná na ztracenou lásku svého mládí a dávnou cestu z Tchaj-wanu do Ameriky.

3. Eurovize

Zpěvák a zpěvačka z malého města si nenechají ujít příležitost, splní si sen a zúčastní se největší pěvecké soutěže na světě.

2. Tajná láska

Dvě ženy tajily svoji lásku několik desetiletí. Svět se změnil, ale přihlásit se v pozdním věku k homosexualitě není vůbec jednoduché.

1. Vyproštění

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna.

Vyproštění je slušným (a docela drsným) akčním filmem, u kterého nejvíce zamrzí promarněný potenciál. Protože je velmi citelné, že mohlo jít opravdu o výborný snímek. Takto se jen v jedné ve dvou scénách hned vprostřed filmu vyšvihneme nad průměr, aby vše tak nějak vyšumělo do ztracena bez nějaké hmatatelnější gradace, či naplňujícího finále. Recenze pokračuje zde