Mamma Mia! 3: Připravované pokračování nabídne nové písně od ABBY

Když producentka Judy Craymer představila na divadelních prknech muzikál Mamma Mia! s největšími hity od švédské skupiny ABBA, nikdo nečekal, jak velký úspěch bude mít. Muzikál byl natolik úspěšný, že se v roce 2008 dočkal filmového zpracování a o deset let později dokonce pokračování. Judy Craymer následně světu sdělila, že si vždy Mamma miu představovala jako trilogii a Universal rozhodně není proti.

Původní snímek Mamma Mia! z roku 2008 nám představil Meryl Streep v roli Donny, která sama vychovává dceru Sophii. Sophie se bude vdávat a touží po tom, aby ji k oltáři odvedl její otec. A právě proto pozve na svatbu, bez vědomí své matky, tři potencionální kandidáty, z nichž každý by mohl být jejím biologickým otcem. Snímek provází nejznámější hity od ABBY, samozřejmě tedy nechybí písničky jako Dancing Queen, Super Trouper nebo Money, Money, Money. Muzikál se stal kasovním trhákem, který lámal rekordy v návštěvnosti.

Pokračování s podtitulem Here We Go Again se film dočkal o deset let později v roce 2018. Příběh se tentokrát zaměřuje na Sophii, která musí, po náhle smrti své matky, sama vést jejich hotel. Na pomoc jí přijíždějí její tety Rosie a Tanya a společně pak vzpomínají na mládí a přátelství s Donnou. Ve filmu se objevuje spousta flashbacků do doby, kdy se Donna v podání Lily James v mládí seznámila se všemi potencionálními otci. Poprvé se ve filmu také objeví Donnina matka, kterou si zahrála zpěvačka a herečka Cher. Ve snímku samozřejmě zazněly další hity skupiny, ale zároveň se některé písně i opakovaly.

Otázkou zůstává, o čem bude třetí pokračování a hlavně, jaké písně v něm zazní. Judy Craymer se v jednom rozhovoru svěřila, že v pokračování by měly zaznít čtyři nové písně, které členové skupiny Benny Andersson a Bjorn Ulvaeus napsali pro speciální virtuální koncert ABBY. Příběhově to vypadá na dvě možnosti. Druhé pokračování končí křtem Sophiina syna. Třetí díl tedy může sledovat jeho dospívání a trable s láskou. Nebo se opět podíváme do minulosti, tentokrát za Sophiinou babičkou, abychom se o ní dozvěděli něco víc.

Ať tak, či tak, budeme si muset na třetí pokračování počkat a doufat, že to nebude propadák.