Živá voda pro Star Wars? Další film napíše a natočí oscarový Taika Waititi

Držitel Oscara za adaptovaný scénář ke Králíčkovi Jojo Taika Waititi se dohodl se studiem Lucasfilm, aby napsal a natočil snímek ze světa Star Wars. Na scénáři s novozélandským hercem a režisérem bude pracovat i Krysty Wilson-Cairns (1917).

Už se o tom spekulovalo dlouho, zejména poté, co Waititi natočil poslední epizodu první série Mandalorianu, hraného Star Wars seriálu na Disney+. Zatím není jasné, kdy by měl mít snímek premiéru, ale ví se, že s Waititim bude na scénáři spolupracovat i Krysty Wilson-Cairns, jež napsala scénář k válečnému snímku 1917, ze který mimochodem obdržela nominaci na Cenu Akademie.

Waititi tak má práce až nad hlavu. Jeho nejbližší projekt je filmová verze sportovního dokumentu Další gól rozhodne, v němž si zahraje Michael Fassbender. Novozélandský režisér se pak vrátí do světa MCU, protože natočí čtvrtého Thora s podtitulem Love and Thunder. Poté by se měl vrhnout na zmíněný snímek z předaleké galaxie. Uvidíme, jak si poradí.

Lucasfilm, respektive Disney také oznámil, že na Disney+ by se měl objevit další hraný seriál ze světa Star Wars. O nový projekt by se měla postarat Leslye Headland, jejíž režisérskou prvotinou byla komedie Holky na tahu.