Next Goal Wins: Michael Fassbender a Taika Waititi si zahrají mizerný fotbal

Herec Michael Fassbender se objeví v připravovaném filmu o velmi špatné fotbalové reprezentaci.  Známe režiséra i název snímku.

Snímek se bude inspirovat skutečnými událostmi, které divákům již připomněl britský dokument v roce 2014. Příběh se bude věnovat národnímu fotbalovému týmu Americké Samoy, která drží nechvalný rekord v počtu inkasovaných gólů během jediného zápasu kvalifikace MS (31). Jejich trenér se bude snažit z prohrávajících a neschopných fotbalistů udělat úspěšný tým, který to dotáhne až na Světový šampionát.

Režie se ujme známý novozélandský režisér Taika Waititi. Momentálně je jeho nejúspěšnějším filmem marvelovský Thor: Ragnarok, velké úspěchy však začíná sbírat i jeho nejnovější počin Jojo Rabbit. Režisér stojí i za scénářem, který napsal společně s Iainem Morrisem a Andym Serkisem. Waititi se již upsal k režii dalšího pokračování Thora, film s fotbalovou tématikou nesoucí prozatímní název Next Goal Wins však přijde na řadu jako první.

Pro Michaela Fassbendera by to mohla být obrovská šance na úspěšný comeback. I když je stále velmi aktivní, v poslední době neměl štěstí na výběr filmů a rolí. Pod dohledem Waititiho by se však mohlo jednat o zábavnou podívanou ve stylu úspěšných sportovních filmů jako jsou třeba Hokejový zázrak nebo Orel Eddie. Na finální výsledek si ale budeme muset ještě nějaký čas počkat.