Songbird: Michael Bay připravuje film o koronaviru. Herci před kamerou se nesetkají

Král přepálené akce a výbuchů – režisér a producent Michael Bay, má na triku krom akčních klasik jako první dvě části série Mizerové, skvělé neoficiální bondovky Skála, zejména sérii Transformers. Co bude jeho dalším projektem? Jako producent má začít pracovat na snímku o koronavirové pandemii.

Jakkoli se může zdát, že realistické téma není pro něj, opak je pravdou. Bay má za sebou krom válečného dramatu Pearl Harbour (jakkoli se spíše jednalo o skutečnými událostmi velmi volně inspirovanou, vlasteneckou a výbuchy nabitou fikci) třeba i podstatně novější snímek 13 hodin: Tajní vojáci z Bengházírovněž natočený dle novodobé americké historie.

Oběma zmíněným snímkům se nedá vytknout skvěle natočená akce (na kterou je ostatně Bay odborník), ale zároveň nelze nezmínit toporné dialogy, americký patriotismus (který je ovšem vzhledem k tématům očekávaný a možná dokonce žádaný), a koňskou dávku patosu. Jak to tedy bude s jeho nejnovějším projektem?

Žijeme ve světě, který je momentálně zmítán pandemií. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se kýženého tématu chytne nějaký z větších filmařů (ti „menší“ už téma zpracovali, jakkoli je kvalita mizivá). Snímek s názvem Songbird bude Michael Bay nicméně pouze produkovat. Na tomto postu má spojit síly s bývalým šéfem produkce u Paramount Pictures – Adamem Goodmanem. Podle všeho se má jednat o nízkorozpočtový pandemický thriller, jehož natáčení by mělo začít už za několik týdnů. Film bude vznikat s ohledem na momentální pravidla – tudíž se herci před kamerami prakticky nesetkají.

Zápletka je zasazena do blízké budoucnosti za dva roky, kde nemoc nebyla zastavena, nýbrž nadále pokračuje v mutaci. Postavy mají čelit karanténním opatřením, paranoie a vládním konspiracím. Režie filmu se má zhostit Adam Mason (dvě epizody seriálu Do temnoty) dle scénáře od Simona Boyese.