Killers of the Flower Moon: Která platforma ukořistí Scorseseho novinku?

This photo shows American actor Leonardo DiCaprio, left, with American film director Martin Scorsese in New York. DiCaprio stars in the Scorsese film, "The Wolves of Wall Street Leonardo DiCaprio Martin Scorsese Portraits, New York, USA

Apple, Netflix a řada dalších momentálně doufá v zařazení nového filmu legendárního režiséra do svého portofolia. Jelikož uvedení stopáží víc než velkoryse obdarovaného Irčana na Netflixu mělo vloni velký úspěch (jak u diváků, tak kritiky), není divu, že Scorsese dá streamovacím platformám šanci i tentokrát. Zvlášť za současné situace, kdy jsou kina zavřená a studia ruší či odkládají jednu premiéru za druhou…

Snímek The Killers of the Flower Moon je adaptací stejnojmenné knihy od spisovatele Davida Granna. V hlavní roli se zde představí jeden z režisérových dvorních herců (a zároveň jedna z největších filmových hvězd dneška) – Leonardo DiCaprio. Příběh bude opět vycházet ze skutečných událostí. Půjde o akční krimi, zasazené do 20. let minulého století.

Krom zmíněného dua se na filmu jakožto scénárista bude podílet Eric Roth, který napsal scénář kupříkladu k takovým snímkům, jako Forrest Gump, nebo Podivuhodný případ Benjamina Buttona, či z novějších projektů se podílel na scénáři k romanci Zrodila se hvězda. Scorsese a DiCaprio budou mimochodem projekt produkovat.

Režisér ke knize, z níž bude vycházet, uvedl, že při jejím čtení okamžitě viděl vše svým tvůrčím zrakem a bylo mu hned jasné, že toto musí přepracovat do filmové podoby. Navíc je prý nadšen z opětovné (v celkovém počtu už sedmé) spolupráce s DiCapriem, a samozřejmě i s Rothem jako scénáristou.

Důvodem, proč oscarový filmový tvůrce jedná se studii jako Apple, Netflix a dalšími, má být i 200 miliónový rozpočet, který snímek s DiCapriem v hlavní roli vyžaduje. Celkem pravděpodobným kandidátem se zdá být Netflix, který Scorsesemu „odklepl“ již zmíněného Irčana se 150 miliónovým rozpočtem, který si nakonec odnesl nejen úspěch, ale i deset oscarových nominací.

The Killers of the Flower Moon mělo původně zaštítit studio Paramount Pictures. To nakonec povolilo režisérovi jednat o přesunutí se pod křídla někoho jiného právě pro příliš vysoký rozpočet.