The French Dispatch: Novinka od Wese Andersona se představuje

Jedinečný, snadno rozpoznatelný a těžko zapomenutelný. Tak by se dal definovat Wes Anderson – režisér, který bezesporu utvořil cosi jako vlastní filmový subžánr, který je často napodobován jinými filmovými (zejména indie) autory. Mezi jeho nejvýraznější počiny patří kupříkladu Grandhotel Budapešť, nebo jedinečnou stop motion animací vytvořený Psí ostrov. Proto není divu, že jeho připravovaná novinka budí vskutku značná očekávání. Posuďte v traileru níže… 

Žánrově se má jednat o komediální drama (jak jinak) se vskutku hvězdným obsazením, čítajícím opravdu velká herecká jména. Andersonova příznivce pak potěší zejména účast jeho dvorního herce Billa Murrayho v závěsu se všemi ostatními. The French Dispatch má být poklonou novinářům, odehrávající se ve fiktivním francouzském městečku v 20. letech minulého století.

Děj filmu The French Dispatch se bude točit okolo stejnojmenného amerického deníku, srocujícího v redakci nejschopnější žurnalisty své doby, díky čemuž se vyprávění zaměří na hned tři dějové linky v oněch fiktivních novinách publikované.

Snímek The French Dispatch zatím nemá stanovený český distribuční název, ani datum premiéry v kinech. Snad se obojí dozvíme již brzy, zrovna tohoto režiséra by byla škoda na širokém plátně nevidět. V USA film vstupuje do kin 24. července

V hlavních a vedlejších rolích se pod taktovkou režiséra a scénáristy Wese Andersona představí Tilda Swinton, Frances McDormand, Bill Murray, Jeffrey Wright, Adrien Brody, Benicio Del Toro, Owen Wilson, Léa Seydoux, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Steve Park, Mathieu Amalric, Liev Schreiber, Elisabeth Moss, Edward Norton, Willem Dafoe, Lois Smith, Saoirse Ronan, Christoph Waltz, a další.

Zdroj: Search Light Pictures