Noví mutanti: Famózní trailer x-menovského hororu

Hororová atmosféra doslova srší z tolika očekávaného traileru na Nové mutanty spadající do světa X-Men.

Od poslední upoutávky uběhlo dva a čtvrt roku, a málokdo už doufal, že se snímku skutečně dočkáme. Teď už však máme potvrzené datum premiéry a nové záběry v nás opět vyvolávají velkou zvědavost.

Jak nedávno informoval web Screenrant, akvizice foxovské superhrdinské franšízy Disneyem si vyžádala určitou daň. Kromě přetáček z hororové vize do standardnější komiksovky a zpátky mají současné práce na filmu ještě jeden účel – vyhodit jakékoli odkazy na ostatní filmy ze světa X-Men. Překvapením však je, že samotný trailer se objevil na Youtube kanále studia FOX.

Ať už bude konečný fikční svět Nových mutantů jakýkoli, nezbývá, než se modlit, aby to byl alespoň dobrý film. A aby v jeho příběhu seděl jeho název, protože bez spojitosti se starými známými mutanty nebude moc dávat smysl. O tom se ostatně přesvědčíme v dubnu 2020, kdy má mít film snad už konečně premiéru.

Snímek vychází ze stejnojmenné komiksové série, vytvořené v osmdesátých letech scénáristou Chrisem Claremontem (muž, který znovu proslavil X-Meny, stvořil řadu oblíbených charakterů a napsal kupříkladu takovou klasiku, jakou je Phoenix sága) a kreslířem Bobem McLeodem.

V režii Joshe Boonea (Hvězdy nám nepřály) se představí Anya Taylor-Joy (Rozpolcený) jako Magik, Maisie Williams (Hra o trůny, Doctor Who) jako Wolfsbane, Charlie Heaton (Stranger Things) v roli Cannonball, dále Blu Hunt (The Originals) jako Danielle Moonstar, a Alice Braga (Já, legenda) jako Dr. Cecilia Reyes a další.

V kinech hrají od 27. srpna 2020.