Battle of Jangsari: Korejský válečný film s Megan Fox se představuje

Jihokorejská filmová tvorba má toho světu rozhodně co říci. Důkazem budiž kupříkladu nedávný vítěz Zlaté palmy na festivalu v Cannes – Parazit. Šlo o zábavný a hlavně nesmírně svěže působící počin, který bude jistě vážným aspirantem na Oscara za nejlepší zahraniční film. Jak potom zapůsobí tento válečný film, zpracovávající příběhy zapomenutých hrdinů Korejské války? Posuďte níže v traileru s anglickými titulky…

Tento válečný thriller nabídne velice naturalisticky pojatou podívanou, v níž se 772 mladých (průměrný věk byl 17 let) a nezkušených korejských vojáků, kterým se dostalo jen dvoutýdenního výcviku, pokusí čelit nepříteli v sebevražedné misi.

Příběh dle skutečné události ve svém traileru skutečně vypadá dobře a dost v některých záběrech připomíná i takové špičkové válečné filmy, jako bylo kupříkladu Gibsonovo Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny.

Snímek Battle of Jangsari zatím nemá stanovené datum tuzemské premiéry. V Koreji již proběhla, rovněž pak i v USA, kde vstoupil tento film do kin 4. října.

Režírovalo jej duo Gyeong-taek Kwak a Tae-hoon Kim. V hlavních a vedlejších rolích se zde představují Myeong-min Kim, Minho, In-kwon Kim, Shi-yang Kwak, Chul-woo Han, Megan Fox, Bang-woo Dong, a další.