8 dalších animáků, pokud se vám líbil Tajný život mazlíčků 2

V kinech byl právě uvedený animák Tajný život mazlíčků 2, který navazuje na první díl z roku 2016. Animované filmy se zvířecí tématikou nejsou nic neobvyklého a ani těch s domácími mazlíčky není málo. Které ale stojí za to?

Lady a Tramp

Tenhle film Walta Disneyho z roku 1955 patří mezi opravdovou klasiku. Lady je psí slečna s krásnou třpytivou psí známkou, která žije u mladého páru. Lady má dva psí kamarády a to Fouska a Baryka. Tramp je toulavý pes žijící na kraji města. Lady se doma cítí nechtěná, jelikož jejím páníčkům se narodí dítě. A proto, když se Lady setká s Trampem, okouzlí ji život toulavého psa. Poté co její páníčci odjedou na dovolenou a dítě přijede hlídat teta i se svými kočkami, rozhodne se Lady utéct. S Trampem pak zažívají opravdovou psí romanci až do chvíle, kdy je Lady chycena jako toulavý pes. Tramp je ale odhodlán Lady za každou cenu získat zpět.

101 dalmatinů

Walt Disney opravdu nezahálel – v roce 1961 navázal na úspěch Lady a Trampa další psí trhák. Tentokrát se zamiluje dalmatin Pongo do dalmatinky Perdity. Naštěstí pro ně se do sebe zamilují i jejich majitelé. A tak se zanedlouho psímu páru narodí hned 15 roztomilých štěňátek, na kterých můžou všichni oči nechat. Na scénu přichází Cruella, která také jeví o štěňátka zájem. Za jejím nadšením se ale skrývají nekalé úmysly – chce ze štěňátek šít kožichy. A tak Cruella štěňátka unese. Pongo a Perdita musí svou rodinu zachránit, než bude pozdě.

Garfield ve filmu

Líného kocoura Grafielda snad nejde nemít rád. Garfield je vypasený a nadevše miluje lasagne. Jeho pohodlný život s páníčkem Johnem se ale změní, když si od pohledné veterinářky Liz odnesou domů pejska Odieho. John je z pejska nadšený a vše mu toleruje. To Garfield nemůže vystát a tak se rozhodne dostat Odieho z domu pryč. A tak když se Odie dostane do rukou Chapmana, který ho opatří elektrickým obojkem, je Garfield sám překvapený, když se vydá pejska zachránit.

Garfield 2

Garfield, Odie a John se vydávají na výlet do Velké Británie. To ovšem netuší, že zde žije kocour Princ. Princ a Garfield jsou k nerozeznání. Když lord Dargis zjistí, že ne on, ale Princ zdědil veškerý majetek Princovy zesnulé paničky, hodí Prince do řeky. A tak se stane, že zámecký sluha najde Garfielda na ulici v Londýně a považuje ho za Prince, zatímco Prince řeka doplaví až k Odiemu. Garfield musí čelit nástrahám lorda Dargise a předstírat, že je vznešený kocour, zatímco Princ si užívá pohodlí Garfieldova života.

Bolt – pes pro každý případ

Bolt je opravdový psí hrdina. Alespoň tedy v televizním pořadu, jehož je hvězdou. Když se ale Bolt náhodou ocitne ve filmovém studiu v New Yorku, vydá se na opravdové dobrodružství – cestu přes celou Ameriku za svojí majitelkou Penny. Bolt si ale myslí, že jeho superschopnosti ze seriálu jsou skutečné, a tak ho na cestě domů čeká nejedno překvapení. Naštěstí na cestě není sám, doprovází ho toulavá kočka Micka a křeček Bivoj, který je závislý na televizi.

Aristokočky

V Paříži žije milionářka a s ní čtyři kočky: Dáma a její tři koťata. Nejde ale o obyčejné kočky, mají prvotřídní rodokmen a jsou velmi umělecky nadané. Jde totiž o takzvané aristokočky – kočičí aristokracii. Není se proto čemu divit, když po smrti paničky zdědí její obrovský majetek právě aristokočky. S tím se ale nemůže smířit zákeřný sluha Edgar, který se rozhodne koček zbavit. Naštěstí se na scéně objeví kocour O’Malley, který aristokočkám pomůže.

Rio

Blu je vzácný papoušek, kterého jako malé ptáčátko odvezli pašeráci z brazilského pralesa do zasněžené Minnesoty. Blu se tak sice nikdy nenaučil létat, ale od pašeráků ho zachránila jeho panička Linda. Blu žije s Lindou v malém městečku až do doby, kdy zjistí, že Blu není poslední papoušek svého druhu. Vydají se tedy spolu do Ria, kde žije papouščí slečna Perla. Oba papoušci jsou ale uneseni obchodníky se zvířaty. Naštěstí se jim s pomocí městských ptáků podaří utéct. Najde ale Blu odvahu létat, aby se mohl vrátit za Lindou?

G-FORCE

Tihle domácí mazlíčci nejsou tak úplně mazliví. Morčata Darwin, Juarezová, Blaster, Mooch a Speckles jsou součástí tajného vládního programu a jsou speciálními agenty. Díky úžasné technologii například mluví lidskými hlasy. Lidský vedoucí týmu Ben pošle morčata na neoprávněnou misi s cílem zaujmout své nadřízené. Když to ale vedení zjistí, zruší celý program. Morčata mají být použita na pokusy a pak zabita. S pomocí svých lidských přátel se podaří morčatům uprchnout, skončí ale ve zverimexu. Tam se seznámí s dalším morčetem Hurleym a křečkem Buckym. Blaster a Chuarezová jsou prodání do jedné rodiny, Speckles předstírá smrt a je vhozen do popelářského vozu. Parta je rozdělena. Mezitím Ben zjistí, že jejich hlavní nepřítel Saber má plán, jak zničit celé lidstvo…