Další skvělé francouzské komedie, pokud se vám líbil Daddy Cool

V kinech už nějakou dobu běží nová francouzská komedie Daddy Cool. Francouzi svými filmy rozesmívají publikum už od nepaměti. Kdo nezná Četníka ze Saint Tropez, Stehýnko nebo křídýlko a jiné legendární komedie? Francouzi ale nezaháleli ani v posledních letech a přivedli na svět hned několik skvělých komedií.

Amélie z Montmartru

Komedie z roku 2001 pojednává o mladé dívce, která žije v Pařížské čtvrti Montmartre. Jako malé holčičce jí její otec chybně diagnostikoval srdeční vadu, a tak Amélie (Audrey Tautou) vyrůstala izolovaná od ostatních dětí. Situace se ještě zhoršila poté, co se neznámá žena rozhodla spáchat sebevraždu skokem z Notre Dame a při pádu zabila i Améliinu maminku. Amélie vyrostla a začala pracovat jako číšnice v kavárně. Její život se ale změnil ve chvíli, kdy ve zdi své koupelny objevila tajnou skrýš se vzpomínkami minulého nájemníka.

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

Asterix a Obelix k Francii prostě patří. Stejně jako film o tom, jak se tihle dva oblíbení hrdinové vydají na pomoc Kleopatře. Egypt je totiž pod nadvládou Říma a Kleopatra s Caesarem jsou milenci. Ceasar si ale neustále z Egypta utahuje, a tak uzavřou s Kleopatrou sázku: pokud se Kleopatře podaří do tří měsíců postavit přepychový palác, Ceasar uzná, že Egypťané jsou jsou největším národem ze všech. Jak ale stihnout postavit palác za tak krátkou dobu? To si vyžaduje pomoc právě našich dvou Galů.

Vítejte u Ch’tisů

Phillipe Abrams pracuje na jihu Francie jakou vedoucí pošty. Jeho manželka Julie na něj ale naléhá, aby se více snažil a získal místo ve Středomoří. Všechna místa na která se přihlásí jsou ale obsazená lidmi se zdravotním postižením, a tak se Phillipe rozhodne vydávat za vozíčkáře. Na jeho podvod se ale přijde a on je za trest přeložen na sever Francie. Julie se ale rozhodne spolu s jejich synem zůstat na jihu, a tak se Phillipe vydává na sever sám. Brzy se spřátelí se svými kolegy, Julii je ale vylíčí jako hlupáky a vypráví jí, jak se má špatně, aby získal její sympatie. To ale nepočítá s tím, že se Julie rozhodne jet za ním.

Babysitting

Manželé Schaudelovi odjíždí na víkend a potřebují, aby někdo pohlídal jejich syna Rémyho. Marck Schaudel se rozhodne požádat svého spolehlivého zaměstnance Francka, který svého šéfa samozřejmě neodmítne. Schaudelovi ale netuší, že Franck měl naplánovanou oslavu 30. narozenin a pozve si do jejich domu pár přátel. Manželé se vrací domů po telefonátu policie oznamující, že Franck i Rémy zmizeli. Doma nachází videokameru, která zachytila události předchozího večera.

Co jsme komu udělali?

Tahle komedie vypráví příběh manželů Vernuilových. Claude a Marie jsou typický pár konzervativních katolíků. Jsou váženými občany ve své komunitě a vychovali čtyři dcery. Svět kolem nich je ale plný změn, a tak se manželé musí vypořádávat s multikulturou a náboženskou tolerancí. Je pro ně tedy těžké překousnout manžely svých tří dcer: muslim, žid a Číňan rozhodně nebyli tím, co si pro své dcery představovali. Když tedy jejich čtvrtá dcera začne chodit se spořádaným katolíkem Charlesem vysvitne Vernulliovým naděje na katolickou svatbu v kostele. Co by se mohlo pokazit?

Kluci a Guillaume, ke stolu! 

Guaillamova matka vždy rozlišovala mezi ním a jeho atletickými bratry. Guaillaume nenáviděl sporty od malička a pro svou matku byl její malou holčičkou. Když ho ale přistihne otec jak se v noci převléká za císařovnu Sissi, pošle ho na internátní školu pro chlapce. Film je autobiografickým dílem herce Guillaume Gallienne, bisexuálního francouzského herce.

(K)lamač srdcí

Alex a jeho sestra mají poměrně specifický byznys. Jejich firma se specializuje na rozvracení vztahů. Většinou na objednávku rodiny či přátel žen, které jsou v nešťastném vztahu. Alex takovou ženu svede a poté, co se do něj zamiluje, naléhá, aby opustila svého muže. Alex využívá jak svého šarmu, tak speciálních špiónských technik. Jednoho dne dostane nabídku rozvrátit vztah zasnoubené Juliette. Alex nejprve odmítne s tím, že nerozvrací šťastné vztahy. Nakonec se ale rozhodne z finančních důvodů případ vzít.

Nedotknutelní

Ochrnutý aristokrat Phillipe hledá ošetřovatele na výpomoc. Driss je mladík z předměstí, který na pohovor jde jen proto, aby měl potvrzení, že si hledá práci. Když si však pro potvrzení jde, oznámí mu Phillipe, že je přijatý na zkušební dobu. Driss se nastěhuje do jednoho z pokojů v jeho obrovském sídle a doprovází Phillipa v jeho každodenním životě. Driss je ohromen Phillipovým životním stylem a po čase přichází na chuť umění, vážné hudbě a dalším aspektům své nové práce a sám Phillipovy přináší do života nové nepoznané věci. Přes všechna očekávání se tato dvojice stane opravdu nerozlučitelnou.

Návštěvníci: Cesta do Ameriky

Další z úspěšných filmech o středověkých rytířích cestujících časem nás tentokrát zanese do USA. Hrabě Thibault (Jean Reno) omylem zabije svojí snoubenku Rosalindu (Christina Applegate). Vyhledá pomoc čaroděje (Malcolm McDowell), aby ho spolu s jeho přítelem vrátil v čase před nešťastnou událost. Čaroděj ale udělá chybu a omylem je pošle do budoucnosti – do současného Chicaga.

Návštěvníci 3: Revoluce

A Návštěvníci se dočkali dalšího filmu. Tentokrát se rytíř Godefroy de Montmirail (Jean Reno) a jeho oddaný sluha Jacquouille (Christian Clavier) dostanou do labyrintu času, který je přenese do období francouzské revoluce. Kromě pro ně nepochopitelných změn ve společnosti je čeká ještě setkání s jejich potomky. Godefroyeho rod se dostane do problémů a snaží se opustit Francii.

Netflix: I am not an easy man 

Výsledek obrázku pro I Am Not an Easy Man

Damien je nepoučitelný sukničkář, který ženy bere jako objekty. Jeho život se ale otočí, když narazí do silniční značky a probudí se v alternativní realitě, kde ženy nosí obleky a řídí drahá auta, zatímco muži se snaží vypadat co nejlépe a ulovit co nejbohatší ženu. Damien je nucen začít si holit nohy, nosit květované blůzky a prostě být ženou.