Máma se má poslouchat! Bude nový thriller dalším hitem producenta Bluma?

Producentský gigant Jason Blum (Halloween, Rozpolcený, Uteč) posílá do kin další snímek, který může potvrdit, že má přehled o tom, co se bude divákovi líbit a co chce vidět. Tentokrát spojil síly s režisérem oscarového snímku Černobílý svět a herečkou Octavií Spencer, jež za roli ve výše zmíněním filmu získala Oscara. O čem thriller Máma bude?

Za málo peněz hodně muziky

Blum sice neprodukuje žádné blockbustery, které by v kinech lámaly rekordy, nicméně si našel cestu, která je možná lepší. Z velké části totiž dohlíží na snímky, které mají nízký rozpočet, ale velký potenciál. Jako příklad můžeme uvést hororovou komedii Uteč, která dokonce byla nominovaná na Oscara za nejlepší film. Snímek Jordana Peeleho stál čtyři a půl milionu dolarů bez reklamy, ale z celého světa dokázal posbírat 255 miliónů.

Nedávno se producent pokusil oživit slavnou značku – Halloween. Místo natočení dalšího zapomenutelného snímku se však rozhodl, že nový film o vrahu Michaelu Myersovi pojme jako regulérní pokračování kultovního snímku z roku 1978. Proto není brán ohled na všechny filmy, které byly po originálním Halloweenu natočeny. Do hlavní role byla obsazena Jamie Lee Curtis a o úspěch bylo postaráno. Film se líbil divákům i kritikům a Blum se mohl radovat z dalšího úspěchu, protože při rozpočtu 10 miliónů byly celkové tržby „dvojky“ 254 mega.

Spencer to jistí

Tentokrát se Blum pustil do dalšího thrilleru, který by měl podle všeho opět úspěšný. Snímek Máma pojednává o osamělé Sue Ann (Octavia Spencer), jež partě mladých nabídne koupi alkoholu a párty u ní v domě ve sklepě. Jako podmínku si však stanoví, že alespoň jeden z mladých musí být střízlivý, aby ostatní dopravil domů, a nikdo z účastníků nesmí vkročit k ní do patra. Pro mladistvé je to nabídka, která se neodmítá. Z ráje na Zemi se však stane noční můra, protože osamělou ženu mladí neposlechli.

Režie thrilleru se ujal Tate Taylor, který má na svědomí skvělý Černobílý svět, ve kterém excelovala mimo jiné právě Octavia Spencer. Pokud tedy budou recenze alespoň zčásti přívětivé, může Blum opět slavit. Rozpočet Mámy je nějakých pět miliónů bez reklamy. Dočkáme se podobné trefy podobně jako u Halloweenu nebo Uteč?