Joker: Bledý princ zločinu se představuje v traileru!

Joaquin Phoenix v titulní roli sólovky o zrození jednoho z nejlepších záporáků všech dob. Co více dodat? Snad jen že nový trailer na tento očekávaný komiksový film je konečně tady!

Jokerův životní příběh a origin měl ve světě DC vždycky nádech tajemna a neznáma, nikdy jsme se vlastně nedozvěděli nic, než náznaky a i kultovní komiks Kameňák, který je dodnes považován za skutečný původ postavy, vlastně sám sebe zpochybňuje, protože bledý princ zločinu sám si ve svém šílenství vše přesně nepamatuje. Tato záhadnost možná pomáhala dodat nejznámějšímu Batmanovu záporákovi něco zajímavého. Film s Joaquinem Phoenixem v titulní roli však dost možná přinese mnohá překvapení…

Joker se má soustředit okolo ikonického arcinepřítele a bude originálním, samostatným vyprávěním, které dosud na velkém plátně nebylo k vidění. Portrét Arthura Flecka (Joaquin Phoenix), muže opomíjeného celou společností, nebude jen drsnou charakterovou studií, ale také širším příběhem s varovným poselstvím. 

Toto možné filmové poselství docela hezky vystihuje věta z již v úvodníku zmíněného Mooreova komiksu Kameňák (v originále Killing Joke): “All it takes is one bad day to reduce the sanest man alive to lunacy.” (“I tomu nejpříčetnějšímu muži stačí jeden špatný den, aby se z něj stal šílenec.”) Právě z Kameňáku totiž bude velmi pravděpodobně snímek o Jokerově vzniku značně vycházet.

Tvůrci nechtějí jít ve šlépějích toho, co mnoho fanoušků považuje za definitivní pojetí Jokera, ale svou vlastní cestou, kterou zahrnou příběh záporákova původu a zrození.

Důležitá (ačkoli nejde o nic nového), jsou i slova o tom, že půjde o samostatný film. To vzhledem k tomu, že Jokera stále ještě bude hrát i Jared Leto, jenž patří do universa Worlds of DC. Budeme tu tedy mít dva “koexistující” Jokery. Ve filmu se pochopitelně objeví i mladý Bruce Wayne a Alfred Pennyworth (více o jejich obsazení zde).

Film, mapující zrod bledého prince zločinu města Gotham režíruje Todd Phillips (Týpci a zbraně, Pařba ve Vegas). Premiéru má stanovenu na 4. října 2019. V hlavních i vedlejších rolích se představí Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro, Marc Maron, Brett Cullen, Frances Conroy, Shea Whigham, Glenn Fleshler, Bill Camp, Douglas Hodge, Dante Pereira-Olson a další.