Víkendové tržby: Závěr dračí trilogie zažívá nejlepší start

Stejně jako v amerických kinech, tak i v těch našich si svou premiéru odbyl třetí díl Jak vycvičit draka 3, který je zároveň závěrem celé dračí trilogie. Jak se mu v uplynulých dnech vedlo a jak se popasoval s konkurencí?

  1. místo – Jak vycvičit draka 3: 55,5 milionů, novinka
  2. místo – Alita: Bojový Anděl: 12 milionů, 2. týden v žebříčku
  3. místo – LEGO® příběh 2: 10 milionů, 3. týden v žebříčku
  4. místo – Fighting with My Family: 8 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Isn’t It Romantic: 7,5 milionů, 2. týden v žebříčku
  6. místo – What Men Want: 5,2 milionů, 3. týden v žebříčku
  7. místo – Všechno nejhorší 2: 5 milionů, 2. týden v žebříčku
  8. místo – Mrazivá pomsta: 3,3 milionů, 3. týden v žebříčku
  9. místo – Nedotknutelní: 3,2 miliony, 7. týden v žebříčku
  10. místo – Run the Race: 2,3 milionů, novinka

Alita byla totálně rozdrcena aktuálním hitem Jak vycvičit draka 3, který má před ostatními snímky znatelný náskok. Téměř 56 milionů vydělaných během prvního víkendu je úctyhodný výsledek, z něhož se dost možná i nakonec stane nejvýdělečnější díl celé trilogie, z existující trojice má dokonce nejúspěšnější otevírací víkend. Celosvětově má třetí díl nastřádáno skoro 275 milionů, přičemž první díl se zastavil na částce 494,8 milionů a druhý na nádherných 621,5 milionech. Ještě se sluší dodat, že Jak vycvičit draka 3 je prozatím tím nejvýdělečnějším filmem roku 2019, co se otevíracího víkendu týče.

LEGO příběh 2 překročil hranici 100 milionů, a dokonce zvládl během posledních dnů povyskočit na částku 136 milionů. Stále se však ale jedná o druhý nejmenší kasovní úspěch z LEGO série a dost možná se ani výš nevyšplhá.