Víkendové tržby: Alita se probojovala ke zlatu

Kromě Rodriguezovy Ality se do kin tento víkend podívalo hned několik novinek. Které z nich se umístily v tradičním žebříčku? A jak se daří druhému příběhu z LEGO světa, který se minulý víkend musel smířit s menšími tržbami, než se kterými se původně počítalo?

  1. místo – Alita: Bojový Anděl: 27,8 milionů, novinka
  2. místo – LEGO® příběh 2: 21,2 milionů, 2. týden v žebříčku
  3. místo – Isn’t It Romantic: 14,2 milionů, novinka
  4. místo – What Men Want: 10,9 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Všechno nejhorší 2: 9,8 milionů, novinka
  6. místo – Mrazivá pomsta: 6 milionů, 2. týden v žebříčku
  7. místo – Nedotknutelní: 5,6 milionů, 6. týden v žebříčku
  8. místo – Skleněný: 3,9 milionů, 5. týden v žebříčku
  9. místo – Potomek: 3,2 miliony, 2. týden v žebříčku
  10. místo – Zelená kniha: 2,8 milionů, 14. týden v žebříčku

Alita: Bojový Anděl u nás stejně jako v Americe vstoupila do kin na Valentýna, tedy 14. února. A nejenže jde o povedený kousek do Rodriguezovy krkolomné sbírky, na Alitu se dokonce přišlo podívat více než dost diváků. Během prvního víkendu Alita utržila více než 27,8 milionů a celosvětově získala již 72 milionů. Odhadovaný rozpočet se pohybuje okolo 200 milionů, v nadcházejících dnech tedy můžeme očekávat, že Alita tuto hranici překročí a kdo ví, třeba se nakonec stane Rodriguezovým nejvýdělečnějším filmem.

LEGO příběh 2 si tentokrát odnáší stříbrnou medaili s vydělanými 21 miliony, které ho bohužel stále drží na předposledním místě v žebříčku nejvýdělečnějších LEGO filmů. Celosvětově má ovšem na kontě již něco přes 97 milionů, můžeme tedy očekávat, že první stovka padne již zanedlouho.

Ve Spojených státech už mají možnost zajít na pokračování úspěšného hororu Všechno nejhorší 2, který se k nám do českých kin dostane až 28. února. První díl během otevíracího víkendu utržil 26 milionů, mezitímco pokračování se vyšplhalo na slabších 9,8 milionů dolarů.