Nejlepší filmy od Netflixu za rok 2018

Čím vším se letos zaskvěla streamovací služba Netflix? Vybrali jsme třináct nejlepších filmů.

Anihilace

Na Zemi se objevil nový, neznámý ekosystém. Každý, kdo se ho rozhodl prozkoumat, v něm nenávratně zmizí. Až na manžela mladé bioložky, která se teď vydává v jeho stopách, aby pochopila, proč se tak změnil. (trailer ZDE)

Apostle

Thomas Richardson (Dan Stevens) se s výkupným vydává na tajemný ostrov s cílem osvobodit svou sestru, která sem byla unesena zvláštní sektou vedenou knězem Malcolmem (Michael Sheen). Tahle náboženská organizace uctívá modlu jménem „Ona“, bohyni ostrova. Thomas brzy po příjezdu zjišťuje první fakta týkající se místního společenství, která jsou nejenom velmi znepokojivá, ale především hodně nebezpečná. (trailer ZDE)

Bird Box

Když tajemná síla zničí světovou populaci, je jen jediná věc jistá: Když ji uvidíte, vezmete si život. Tváří v tvář neznámému, Malorie (Sandra Bullock) nalézá lásku, naději a nový začátek. O tohle všechno ale během lusknutí prstu přijde. Musí se svými dvěma dětmi utéct a plout po zrádné řece, aby našla možná poslední místo na zemi, které jim může nabídnout úkryt. Ale aby přežili, musí tuto riskantní dvoudenní cestu podstoupit se zavázanýma očima. (trailer ZDE)

Black Mirror: Bandersnatch

Mladý programátor promění fantasy román ve hru. Brzy se ale realita a virtuální svět začnou míchat dohromady a působit tak velké zmatky. (trailer ZDE)

Calibre

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (trailer ZDE)

Outlaw King

Po popravě Williama Wallace roste ve Skotsku, zmoženém dlouhou rebelií proti Anglii, nový odpor vůči koruně vedený Robertem Brucem (Chris Pine). Vnitřní neshody skotské šlechty mu však brání v sestavení armády, se kterou by se mohl postavit králi Edwardovi I. (Stephen Dillane). Jeho hrdost mu však nedovolí složit zbraně a i proti přesile Angličanů vyjíždí do boje. (trailer ZDE)

Private Life

Richard a Rachel (Paul Giamatti a Kathryn Hahn), manželský pár deprimovaný nemožností mít vlastní děti, se snaží udržet své manželství, zatímco se propadá hlouběji a hlouběji do zvláštního světa asistované reprodukce a domácí adopce. Poté, co jim lékař navrhuje reprodukci s využitím dárce, vzepřou se. Když ale do jejich života vstoupí Sadie (Kayli Carter), nedávno vyhozená z vysoké, začínají přehodnocovat své rozhodnutí. (trailer ZDE)

The Bleeding Edge

Ve filmu The Bleeding Edge se investigativní filmaři, nominovaní na Oscara, Kirby Dick a Amy Ziering zaměřují na biliónový trh se zdravotními pomůckami. Soustředí se na uvolněné až ledabylé regulace, touhu po zisku, šíření neúplných informací a další aspekty, které denně ohrožují pacienty. Skrze emočně silné příběhy lidí, jejichž životy byly nenávratně poškozeny, klade film otázku: které život zachraňující technologie nás vlastně možná zabíjí? Dokument zkoumá některé formy antikoncepce, kloubní náhrady, užívání robotů v medicíně a další. (trailer ZDE)

The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles vypráví příběh dvou sourozenců Kate (Darby Camp) a Teddyho (Judah Lewis) Piercových, kteří se rozhodnou, že na Štědrý večer natočí Santu (Kurt Russell) v akci. Jejich plán ale vyústí v neočekávané dobrodružství, o kterém si ostatní děti mohou leda tak nechat zdát. Poté, co začnou Santu sledovat při práci, se rozhodnou vkrást do jeho sání. Tento jejich čin však vede k nehodě a téměř naprostému zničení Vánoc. Jak jejich akční večer pokračuje, Katy a Teddy se spojí se Santou – který vypadá úplně jinak než na obrázcích – a jeho věrnými skřítky, aby zachránili Vánoce, než bude pozdě. (trailer ZDE)

The Night Comes for Us

Ito (Joe Taslim) v roli vymahače podsvětí, který se vrací do své organizace. Ovšem už po návratu ho potká zrada a ocitá se v chaosu, ve kterém neví, komu věřit. (trailer ZDE)

The Other Side of the Wind

Proslulý a nechvalně známý filmový režisér JJ Hannaford umírá při autonehodě. Zrovna se chystal uvést svůj nejnovější film a dokumentaristé ho sledovali několik dní předcházejících jeho smrti. Divák sleduje události, které vedly k filmařově konci, kariéry, které Hannaford zničil, nepřátele, co si vytvořil a jeho poslední film – The Other Side of the Wind. (trailer ZDE)

To All the Boys I’ve Loved Before

Lara Jean (Lana Condor) má zálibu v psaní milostných dopisů klukům, kteří se jí líbí. Jen je nikdy neodešle. Zavře je doma do krabice a tam čekají bezpečně schované. Jenže jednoho dne dopisy zmizí a Lara Jean velmi brzy pochopí, že dopisy našly své adresáty. Možná by to nebyla taková katastrofa, kdyby jedním z adresátů nebyl její nejlepší kamarád a ex přítel její starší sestry. Lara Jean, která obyčejně tráví volný čas se svojí mladší sestrou, je najednou nucena změnit svůj život a uzavřít zajímavou dohodu s dalším z adresátů – školním králem Peterem (Noah Centineo). A možná to, co se nejdřív zdálo jako konec světa, je vlastně to nejlepší, co ji mohlo potkat. (trailer ZDE)

Roma

Zatím nejosobnější projekt oscarového režiséra a scenáristy Alfonsa Cuaróna (GravitacePotomci lidíMexická jízda), film Roma, sleduje dívku Cleo (Yalitza Aparicio), která pracuje v domácnosti středostavovské rodiny ve čtvrti Roma v Mexico City. Jako v propracovaném psaníčku ženám, které ho vychovaly, vzpomíná Cuarón na vlastní dětství a vytváří živý a procítěný portrét domácích konfliktů a společenské hierarchie v politickém chaosu 70. let. (trailer ZDE)