Co chystá DC po Aquamanovi? Dalších více než 20 filmů

Do kin právě vtrhl snímek Aquaman, který nám představil příběh polo-Atlanťana, jenž se vrací na pomoc do země svých podmořských předků. A jelikož DC kromě tohoto blockbusteru plánuje další, přinášíme vám základní přehled jejich komiksových adaptací, které by měly v nejbližších letech dorazit do českých kin.

Shazam

Problémový chlapec Bill získá od kouzelníka schopnost se proměňovat v superhrdinu s nejrůznějšími nadpřirozenými schopnostmi – extrémní síla, létání nebo super rychlost, pokud vysloví formuli „Shazam“, a tím se mu život obrátí naruby. Společně s nevlastním bratrem postupně odhalují Billovy nové limity a snaží se ho ochránit před zákeřným doktorem Sivanem, který na něj má spadeno. Režisérem snímku, jenž bude mít plánovanou premiéru v dubnu příštího roku, je David F. Sandberg (Zhasni a zemřeš, Anabelle 2: Zrození zla) a hlavní role Shazama/Captain Marvela se ujal Zachary Levi (Thor: Temný svět, Thor: Ragnarok, Na vlásku).

Joker

Každé nové herecké zpracování postavy ikonického Jokera doprovází vysoká očekávání. Dalším, kdo se pokusí temného násilníka s bílým makeupem ztvárnit, je Joaquin Phoenix. Producenti slibují, že tento chystaný samostatný snímek bude něčím, co jsme na plátně ještě neviděli a měl by blíže poodhalit pozadí Jokerovy minulosti. Kromě Phoenixe se ve snímku objeví i Robert De Niro nebo Brett Cullen (Apollo 13, Temný rytíř povstal) a režisérem, který také spolupracuje na tvorbě scénáře, se stal Todd Phillips (Pařba ve Vegas, Týpci a zbraně). Film by měl vstoupit do tuzemských kin v říjnu příštího roku.

Wonder Woman 1984

Amazonská princezna Diana se po pomoci státům Dohody za první světové války v novém filmu vydá do Ameriky. Role nebojácné polobohyně se opět zhostí Gal Gadot, která bude čelit soupeřce Cheetah, jež disponuje vysokou obratností, zostřenými smysly a reflexy. Tuto postavu bude hrát Kristen Wiig (Ženy sobě, Ona, Já, padouch 2/3). Post režisérky opět obsadí Patty Jenkins a údajně by se měl ve filmu objevit i Chris Pine, který v předchozím snímku Wonder Woman ztvárnil Dianina partnera Steva Trevora. Premiéra je plánovaná na červen roku 2019.

Birds of Prey

Ženské komiksové postavy z dílny DC dostanou po Wonder Woman další vlastní snímek. Tým nadaných hrdinek povede Harley Quinn, která se oprostí od svého „prince“ v podobě Jokera a vrhne se potírat zločin ve společnosti žen. Blonďatou recidivistku Harley si opět zahraje Margot Robbie. Dále se ve filmu objeví postava Black Canary, jejíž role připadla Jurnee Smollett-Bell (Síla slova), Huntress ztvárněná Mary Elizabeth Winstead (Smrtonosná past 4.0, Ulice Cloverfield 10) a Cassandra Cain v podání seriálové herečky Elly Jay Basco. Ewan McGregor přijal roli padoucha Black Mask, který vede drogový byznys. Snímek má mít premiéru v únoru roku 2020.

Green Lantern Corps

Už teď je jasné, že do zeleného kostýmu se znova neoblékne bývalý protagonista Green Lanterna Ryan Reynolds. Podle původních informací měl tento film dorazit do kin v roce 2020, ale jelikož kromě scénáristy není znám ani režisér, ani herecké obsazení, dá se očekávat, že dojde ke zpoždění. Dosud jedinou známou osobností, pokud jde o snímek Green Lantern Corps, je autor scénáře Geoff Johns, který byl několik let šéfem kreativního týmu DC.

The Flash

Samostatný snímek s Barry Allenem byl sice potvrzen, ale produkce se stále odsouvá a odsouvá. Podle posledních informací by mělo být natáčení zahájeno až na konci příštího roku a do kin by pak Flash podle předběžných odhadů dorazil v průběhu roku 2021. Stejně jako v Lize spravedlnosti by měl roli ztvárnit Ezra Miller, ale jinak moc informací jasných prozatím není.

Sebevražedný oddíl 2

Pokračování příběhů polepšených padouchů může díky účasti Jamese Gunna nabrat poněkud jiný rozměr. Gunn, který stál za úspěšnými Strážci Galaxie, změnil po kontroverzním vyhazovu „tým“ a souhlasil se spoluprací s DC. Pro plánovaný druhý Sebevražedný oddíl určitě napíše scénář, ale kdo bude režisérem, kdy snímek vyjde, nebo zda se původní sestava vrátí na plátna kin, zatím není jisté.

The Batman

První zprávy o tomto snímku se objevily už v roce 2014, ale příliš informací o něm zatím ani po čtyřech letech není potvrzených. Ben Affleck měl původně snímek režírovat, a také opět hrát roli Batmana. Ale z postu režiséra odstoupil a není ani jasné, zda se ujme postavy bohatého osiřelého miliardáře s dvojí identitou. Víme jen, že snímek nově povede Matt Reeves (Úsvit planety opic, Válka o planetu opic) a hlavním antihrdinou bude Deathstroke (viz níže).

Muž z oceli 2

Jak víme, WB hodlají ohledně přístupu a pojetí superhrdinských filmů značně přitvrdit. Vedle řady komiksových filmů, bychom se v budoucnu měli dočkat i druhé části jednoho z největších tažných koní studia DC. Ano, řeč je o druhém Muži z oceli. Studio by na pozici režiséra rádo vidělo filmaře, který mimo jiné stojí za povedenými X-Men: První třída, či Kingsman: Tajná služba…

Gotham City Sirens

Gotham City Sirens by se měl soustředit na komiksové antihrdiny. Tedy v tomto případě spíš hrdinky, půjde totiž o ženy záporačky z DC komiksů. Setkáme se právě s Harley Quinn, Poison Ivy či Catwoman. Název napovídá, že film se odrazí od stejnojmenného komiksu, který se zabýval již zmiňovaným triem záporaček a vyobrazoval je jako tým pracující spolu kvůli sdílenému cíli. Režie by se podle všeho měl ujmout David Ayer, pod jehož taktovkou vznikl již Sebevražedný oddíl.

Nightwing

Batman měl již několikrát možnost na stříbrném plátně chránit svůj milovaný Gotham, a nyní přišla řada i na jeho věrného parťáka, Dicka Graysona. Ten poprvé dostane možnost ukázat se v plné síle v podobě vlastní sólovky. A kdo se vlastně postará o jeho filmovou existenci? Na režisérskou židli usedne Chris McKay, který má s maskovanými hrdiny již zkušenosti. Jeho posledním dílem byl totiž LEGO Batman film, a tak je příhodné, že příběh Waynova svěřence bude vyprávět zrovna on. O scénář by se měl postarat Bill Dubuque, který přesvědčil o svých kvalitách v Soudci či Zúčtování.

Deathstroke

Prvního náznaku o tom, jak bude tento komiksový padouch vypadat, jsme se dočkali v post kreditových scénách Ligy spravedlivých. Lex Luthor tam poodkryl plán na vytvoření vlastní ligy, jenž by očividně měla být protiváhou té „spravedlivé“. Postavu Deathstroka bude hrát Joe Manganiello (Bez kalhot, Rampage Ničitelé), který potvrdil, že se na filmu pracuje, ale další informace jako je třeba jméno režiséra nebo datum premiéry nejsou zatím známy.

Batgirl

Budoucím projektem Josse Whedona, který měl nejen režírovat, ale i k němu napsat scénář, mohl být samostatný snímek Batgirl. Což je opravdu zajímavá, dosti propracovaná postava, jež je navíc (stejně jako její otec, komisař Jim Gordon) pro svět a život Bruce Waynea dosti zásadní. Whedon už v minulosti několikrát prokázal, že silné ženské hrdinky jsou jeho doménou právě tak, jako je jeho silnou stránkou perfektně fungující chemie mezi postavami a výborně vystavěné dialogy. Což jsou přesně ty ingredience, které by Batgirl rozhodně slušely… Whedon se ovšem nechal slyšet, že Batgirl nakonec nenatočí…

Black Adam

Dwayne Johnson v minulosti nikdy neskrýval nadšení pro roli zloducha v černozlatém kostýmu, takže jeho schůzka s prezidentem DC Entertainment Geoffem Johnsem, kde měli prodiskutovat roli Black Adama, nebyla žádným tajemstvím. A ukázalo se, že The Rock bude mít v DC Extended Universe mnohem větší prostor, než se očekávalo.

Supergirl

Víme, že na scénáři pracuje Oren Uziel, který má na svědomí režii netflixovky Shimmer Lake (2017) a scénář k filmům 22 Jump Street (2014), či The Cloverfield Paradox (2018). Supergirl je teprve ve velmi rané fázi vývoje a příliš informací k dispozici není. Byli jsme ale ujištěni, že se nebude jednat o Muže z oceli 2, a jestliže se Superman nějakým způsobem objeví, doposud nevíme, zda bude hrán Henry Cavillem, nebo někým zcela novým.

Plastic Man

Warner bros. pověřilo poměrně neznámou scenáristku Amandu Idoko (seriál The Mayor), aby zpracovala příběh u nás víceméně neznámého superhrdiny Plastic Mana. Nebo spíš anti-hrdiny. Stejně jako Deadpool nebo Venom (nebo víceméně i Spawn), i Patrick O’Brian, řečený Eel (úhoř), je zpočátku zločinec. Konkrétně profesionální zloděj.

Při jedné nevydařené loupeži je ale postřelen a jak už to tak bývá, pokryt neznámou chemikálií. Díky tomu získá v podstatě stejné schopnosti, jako Reed Richards z Fantastické čtyřky. Může části svého těla libovolně natahovat nebo tvarovat. Eel se nakonec rozhodne, že se bude snažit konat dobro, a na ztřeštěná dobrodružství je zaděláno. Spíš než plížení po nocích a dvojí identitě dá Plastic Man přednost oficiální cestě a přidá se k policejnímu sboru, kde využívá své schopnosti.

Lobo

Úspěch mládeži nepřístupného Deadpoola stále doznívá v oznamování a upravování filmových premiér velkých studií. S nově nabytou sebejistotou se zčistajasna začínají rojit plány na přípravu odvážnějších komiksových adaptací. Nyní se tak začíná konečně odlepovat ze země i film o vraždícím maniakovi Lobovi, který je u DC v plánu již delší dobu.

Na palubu filmu se totiž dostal scénarista Jason Fuchs. Ten se zřejmě studiu osvědčil při psaní scénáře k chystané Wonder Woman. Na scénáristickém opasku mu ještě visí dva filmové skalpy, žádný z nich ovšem není dostatečně přesvědčivý (Doba ledová 4: Země v pohybu, Pan). Fuchs má prý ignorovat dosavadní vývoj projektu a začít psát úplně od začátku.

Blue Beetle

Blue Beetle (ten, ze kterého bude projekt vycházet) je komiks o chlapci, který na cestě domů ze školy na nepoužívaném pozemku najde napůl pohřbeného modrého skaraba. Ve skutečnosti se jedná o mimozemskou zbroj, která nositeli po napojení se na páteř propůjčuje nadlidské schopnosti. Má jít o první komiksový film od DC s hlavní postavou latinsko-amerického původu. Hrdinou totiž bude celkem třetí nositel “obleku” Blue Beetlea, Jaime Reyes, jenž má mexické kořeny. Výkonným producentem filmu bude Zev Foreman. Scénář napíše Gareth Dunnet-Alcocer. Zatím není známo datum premiéry.

Další snímky, které by měly na motivy komiksů DC vzniknout, avšak informace k nim jsou více než kusé, jsou: Blackhawk, Joker/Harley Quinn, Cyborg nebo New Gods.