Víkendové tržby: Queeni rozjíždí šílenou show

Má nová vánoční pohádka reálně šanci došlápnout si na jeden z nejlepších filmů roku? Kolik během otevíracího víkendu utržil životopisný snímek o nejpopulárnější hudební skupině historie?

  1. místo – Bohemian Rhapsody: 50 milionů, novinka
  2. místo – Louskáček a čtyři říše: 20 milionů, novinka
  3. místo – Nobody’s Fool: 14 milionů, novinka
  4. místo – Zrodila se hvězda: 11,1 milionů, 5. týden v žebříčku
  5. místo – Halloween: 11 milionů, 3. týden v žebříčku
  6. místo – Venom: 7,9 milionů, 5. týden v žebříčku
  7. místo – Yeti: Ledové dobrodružství: 3,8 milionů, 6. týden v žebříčku
  8. místo – Husí kůže 2: Ukradený Halloween: 3,7 milionů, 4. týden v žebříčku
  9. místo – Útok z hlubin: 3,5 milionů, 2. týden v žebříčku
  10. místo – The Hate U Give: 3,4 miliony, 5. týden v žebříčku

Samozřejmě, že se to dalo nějakým způsobem očekávat. Jenže až takový úspěch, ať už kvalitativní či finanční, jakýmž Bohemian Rhapsody je, vyráží dech. Rozpočet vynikajícího počinu o rockové skupině činí přibližně 52 milionů dolarů. Jen v Severní Americe film vydělal během otevíracího víkendu 50 milionů (35 % z celkových tržeb) a ve zbytku světa dalších 91,7 milionů. Aktuálně si tedy připisuje celosvětově necelých 142 milionů. Ke srovnání tu máme stále aktuální prvotinu Bradleyho Coopera Zrodila se hvězda, která má na účtu téměř 294 milionů za 4 týdny. Během otevíracího víkendu si však Bohemian Rhapsody vedlo o 7,1 milionů lépe než před pár týdny zmíněný protivník.

Druhé místo si uzmul Louskáček a čtyři říše, který je rodinnou fantasy pohádkou s nepříliš nadšenými ohlasy. Nicméně na kontě má 58,5 milionu, čímž ze sebe dělá další výdělečnou disneyovku. Po vlažném přijetí kritiků nemůžeme říct, že bychom čekali více.