Víkendové tržby: Venom se vypořádává s kritikou

Venom je bezpochyby aktuálně tím největším lákadlem do kina. Opomenout bychom však neměli ani zbylou devítku, která se zařadila mezi nejvýdělečnější v tomto víkendu. Jak si kupříkladu vedla hudební romanťárna s uznávanou zpěvačkou?

  1. místo – Venom: 80 milionů, novinka
  2. místo – Zrodila se hvězda: 41,3 milionů, novinka
  3. místo – Yeti: Ledové dobrodružství: 14,9 milionů, 2. týden v žebříčku
  4. místo – Night School: 12,3 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Čarodějovy hodiny: 7,3 milionů, 3. týden v žebříčku
  6. místo – Nebezpečná laskavost: 3,4 milionů, 4. týden v žebříčku
  7. místo – Sestra: 2,6 miliony, 5. týden v žebříčku
  8. místo – Hell Fest: Park hrůzy: 2,1 milionů, 2. týden v žebříčku
  9. místo – Šíleně bohatí Asiati: 2,1 milionů, 8. týden v žebříčku
  10. místo – Predátor: Evoluce: 0,9 milionů, 4. týden v žebříčku

Venom má prozatím nakročeno velmi slušně. Určitě by nebylo férové srovnávat ho s bezkonkurenčními Avengery, přesto jeho víkendové tržby překvapí. Obzvlášť po nechvalně přijaté první vlně kritiků. Pokud tedy váháte, zda snímek podpořit návštěvou kina, nalákejte se naší recenzí. Názory diváků jsou totiž vesměs pozitivní a Venom se může pyšnit 77 % na ČSFD a 7,1 body z 10 na IMDB.

Je samozřejmé, že za vysokou návštěvností Venoma stojí studio Marvel, do něhož nový antihrdinský biják patří a zároveň vlastně nepatří. Ke srovnání tu máme předcházející marvelovku – Ant-Man a Wasp, která během prvního víkendu vydělala 75,8 milionů dolarů (tedy méně než Venom). Můžeme jen tipovat, na kolikáté místo letošních marvelovek se Venom zařadí.

Na druhé příčce si hoví nečekaná pecka od režiséra Bradleyho Coopera, který si ve filmu Zrodila se hvězda zahrál jednu z dvojice hlavních postav (hned po boku Lady Gagy). S rozpočtem 36 milionů během otevíracího víkendu film vydělal pěkných 41 milionů a můžeme očekávat, že reprezentovat se bude i během následujících víkendů.