Trailer #1: I Think We’re Alone Now (2018) – Co kdybyste zůstali úplně sami?

Když se řekne apokalypsa, většina z nás si představí zemi v plamenech, potoky krve a vyhubení téměř veškerého života na naší planetě. Tohle se ovšem netýká nového snímku I Think We’re Alone Now, kde se tuhle hrůzu podaří přežít dvěma lidem. Peter Dinklage a Ella Fanning v traileru ukazují, že k dokonalosti stačí jen dva herci, výborná režisérka, která mimochodem stojí i za kriticky úspěšným seriálem Příběh služebnice, a dramatický příběh.

Peter Dinklage se ujal role Dela, samotáře, který zaspí konec světa a teprve po probuzení zjišťuje, co se vlastně stalo. Na rozdíl od jiných, kteří by to brali jako katastrofu, on to bere jako požehnání. Ale jen do chvíle, než mu na dveře zaklepe Grace, kterou si zahrála Elle Fanning. Další přeživší ve stejném městě Delovi zkazí idylku a proto se snaží odejít a žít svůj vysněný osamělý život na jiném místě.

Snímek měl premiéru na filmovém festivalu Sundance, kde získal zvláštní cenu poroty pro hraný film za excelentní filmařinu. Pro režisérku Reed Morano je to první festivalový úspěch, ale ne první filmový počin. V roce 2015 natočila drama Meadowland s Olivií Wilde a Lukem Wilsonem.

V USA má snímek premiéru 21.září 2018, ale protože se jedná o festivalový film, tak ho zřejmě v našich kinech neuvidíme. Pořád je ale šance, že se nám poštěstí a objeví se na jednom z našich filmových festivalů.