Trailer #1: Suspiria (2018) – Tanec s temnými silami

V přípravě je remake Suspirie od Daria Argenta z roku 1977. Ujal se ho parádní režisér Luca Guadagnino a může se pyšnit bohatým hereckým obsazením. Měli byste se o podzimní mysteriózní horor zajímat?

Je to tak. Suspiria není žádný sólo origin s Black Widow od Marvelu nebo něco podobného. Po zhlédnutí si spíše vybavíte Purpurový vrch (2015) od del Tora. Podle traileru můžeme soudit, že fantasy prvkům se nevyhneme ani náhodou. Co se týče stopáže, Suspiria by měla mít něco málo přes dvě a půl hodiny, což je oproti původnímu filmu, který se vyšlapal na necelých 100 minut, zásadní změna.

Za filmem stojí Ital Luca Guadagnino. V poslední době se proslavil především romanťárnou Dej mi své jméno, která si u nás v topce nejlepších filmů první poloviny roku 2018 vybojovala první místo.

Děj je vcelku prostý. Soustředí se na mladou Američanku Susy, která přilétá do Evropy. Přihlásí se na lekce tance. Jenže to ještě netuší, že se stane obětí temných sil. Možná to takhle vyzní hloupě, ale trailer vypadá přinejmenším hodně zajímavě. A hlavně potěší, že po haldách ostatních každoročních béčkových nepodařených pokusů se nám za zády kutí jeden z nejambicióznějších hororů roku.

Jak jsme psali, Suspiria se dočkala kvalitního hereckého obsazení. Susy, jakožto hlavní hrdinku, obsadila Dakota Johnson (trilogie Padesát odstínů). Povědomá je i Tilda Swinton (Doctor Strange) či jednadvacetiletá Chloë Grace Moretz (Kick-Ass 2). Zaujmout by ale měla i Jessica Harper. Ta si totiž zahrála v původním filmu z roku 1977. Tehdy ztvárnila hlavní postavu Susy.

Suspiria dorazí na podzim tohoto roku. Nejpravděpodobnějším termínem je 2. listopad.