TOP 11: Srpnové novinky v kinech

Srpen 2018 bude z hlediska premiér jedním z nejzajímavějších měsíců roku. A jelikož venku bude stoprocentně pařák a ležet celý den u vody není vždy úplně ideální, doporučíme vám rovnou 11 velice nadějných letních kousků. Z naší nabídky si vybere úplně každý.

Mission: Impossible – Fallout

Šestý díl popcornové akční zábavy Mission: Impossible se po třech letech vrací s dosavadním neuvěřitelným 98% skórem na Rotten Tomatoes. Nejdelší díl ze série (147 min) nám opět dokáže, že s Ethanem Huntem si není radno zahrávat. Tentokrát musí zastavit potencionální hrozbu pro světová velkoměsta, která jsou jeho vinou v ohrožení. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Stihne to dříve, než vyprší čas?

Premiéra: 2.8.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 9/10

Whitney

Kdo nezná legendární Whitney Houston a její neméně známou píseň I Will Always Love You, jako by nebyl. Excelentní zpěvačka, která prodala více než 200 milionů alb, se dočkala svého životopisného filmu. Návštěvu kina pochopitelně doporučujeme především fanouškům této sólové interpretky. Snímkem by však neměli pohrdnout ani ostatní.

Premiéra: 2.8.2018 (Bohemia MP) | Natěšenost: 7/10

Úžasňákovi 2

Pokračování vychvalované jedničky Úžasňákových v hlavní roli přinese maminu Helen. Taťka Bob se společně se zbytkem rodiny stará o domácnost a zjišťuje, jaké superschopnosti ovládá jejich nejmladší člen Jack-Jack. Jakmile se objeví nový zloduch, rodina je nucena spojit síly a vydat se na boj proti zlu. Chybět nebude ani kolega Mražoun, či módní návrhářka Elma. Recenze je k dispozici zde.

Premiéra: 2.8.2018 (Falcon) | Natěšenost: 9/10

MEG: Monstrum z hlubin

Asi nikdo nečeká, že by se z MEG mohl vyklubat bůhvíjak kvalitní film. My vám ale povíme, proč byste neměli návštěvu kina podcenit. MEG: Monstrum z hlubin vypráví o kapitánu Taylorovi a jeho skupině, kterou musel na dně Mariánského příkopu nechat napospas osudu. Na jejich podmořskou stanici totiž cosi zaútočilo. A po několika letech se ono cosi vrací zpět v kůži nenasytného megalodona. Po dubnovém Rampage tu máme další nadějný blockbuster s přerostlým zvířátkem. I přestože trailery působily poněkud komediálně, mělo by se jednat o čistočistou sci-fi akci s prvky hororu.

Premiéra: 9.8.2018 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 8/10

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni

Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi, má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou.

Premiéra: 9.8.2018 (Bioscop) | Natěšenost: 7/10

Temné síly

Hlavní hrdinka Ruby je jedna z mála, kteří přežili zhoubnou nákazu, která v Americe zabila 98 % všech dětí. U těch, kteří přežili, se zničehonic objevily superschopnosti. Každá barva představuje jinou dovednost. Zelená značí zvýšenou inteligenci, modrá telekinezi, žlutá možnost ovládat elektrické napětí, oranžová umožňuje manipulaci mysli a červená ovládání ohně. Ruby je převezena do tábora, odkud se skupinkou teenagerů utíká před vládou.

Premiéra: 9.8.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

BlacKkKlansman

Ron Stallworth je úplně prvním Afroameričanem v policejním sboru v Colorado Springs. Celý svůj život chtěl být agentem v utajení a přání si plní hned, kdy po svém nástupu na oddělení rozjíždí přes telefon infiltraci do místního Ku Klux Klanu. Při osobních setkáních s členy používá svého nastrčeného dvojníka židovského kolegu Flipa. Dohromady stvoří perfektní obraz zakomplexovaného rasisty, který to dotáhne až na šéfa.

Premiéra: 16.8.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

Jan Palach

Na našem seznamu již druhý film mapující život známé osobnosti obsadil český nadějný snímek Jan Palach. Film pozoruje posledních několik měsíců života Jana Palacha. Pozoruje jej na základě dostupných faktických pramenů a zároveň přemýšlí, co tomu mladému muži táhlo hlavou, než se polil hořlavinou a zapálil se.

Premiéra: 21.8.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

Kryštůfek Robin

Teď tu máme dezert pro milovníky animovaných příběhů o hloupoučkém žlutém medvídkovi Púovi. Možná si vzpomínáte, že Púovým nejlepším kamarádem byl Kryštůfek Robin. Právě o něm vypráví tento nový počin od Marca Forstera. Dospělý Kryštůfek dře v zaměstnání, kde je přepracovaný, mizerně placený a nemá jistou budoucnost. Docela zapomněl na své idylické dětství strávené s mlsným plyšovým medvídkem a jeho kamarády. Když se však s nyní potrhaným a ošuntělým Medvídkem Púem opět setká, jejich přátelství opět vzplane a připomene Kryštůfkovi nekonečné dny dětských radovánek a hrátek, které jako malý chlapec zažíval.

Premiéra: 23.8.2018 (Falcon) | Natěšenost: 8/10

Slender Man

Potuluje se lesy, disponuje vysokým počtem rukou a někde zapomněl obličej, kdo to je? Sleder Man – jeden z nejproslavenějších mýtů se dočkal svého vlastního hororového filmu, k němuž složil soundtrack samotný Ramin Djawadi (Hra o trůny, Warcraft: První střet). Je tu vysoká pravděpodobnost, že právě nový horor o strašidelném bubákovi v kvádru bude jedním z největších propadáků roku, ale my mu přejeme hodně štěstí a doufáme, že se tak nestane!

Premiéra: 23.8.2018 (Falcon) | Natěšenost: 7/10

Upgrade

Grey Trace je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně.

Premiéra: 30.8.2018 (CinemArt) | Natěšenost: 8/10