Jana Žižku si ve stejnojmenném filmu zahraje Ben Foster

Premiéra historického příběhu o Janu Žižkovi je v nedohlednu. Na novém projektu Petra Jákla se ale začne pracovat už za měsíc. My víme, kdo si onoho husitského vojevůdce z Trocnova zahraje.

Nedivili bychom se, kdyby Jákl do hlavní role obsadil Bolka Polívku. Nakonec překvapil a prozradil, že Žižku si zahraje populární herec Ben Foster, kterého můžete znát např. z X-Men: Poslední vzdor, Warcraft: První střet, 3:10 Vlak do Yumy či Inferno, kde si zahrál po boku Toma Hankse. Nejnovější počin, ve kterém se objeví, je letošní nadějné drama Beze stop.

„Jsem velmi rád, že jsme se domluvili právě s Benem Fosterem. Má za sebou bohatou hereckou minulost a v Americe se o něm ví, že patří k těm, kdo si role pečlivě vybírají a poté stejně pečlivě studují. Těší mě, že se mu Jan Žižka zalíbil,“ promluvil Jákl o Fosterovi.

Foster by ale neměl být jediným zahraničním hercem, který se v Janu Žižkovi objeví.
O ostatních bohužel nemáme přesnější informace. Vypadá to, že se Jákl konečně pochlapí a po filmech Kajínek a Ghoul nám předvede, co se v něm ve skutečnosti skrývá za talent.

Plánovaná premiéra by měla proběhnout v průběhu roku 2020 a bude se natáčet na území České republiky, především ve středních a jižních Čechách.